Gyserkamp kommer mens Team Esbjerg er på toppen

26/04 - 2024

EHF Champions League Women sætter i denne weekend gang i kvartfinalerne. Det er nu, at de fire deltagere ved Final4 i Budapest i begyndelse af juni skal findes. Team Esbjerg står med gode muligheder og med fordelen af hjemmebane i kamp to, men modstanderen er ikke hvem som helst. De er godt i gang med at bryde Györs monopol på mesterskabet, og de har vundet pokaltitlen to år i træk foran det ungarske superhold: FTC.

De to hold har mødt hinanden tidligere i denne sæson. I gruppespillet blev det til to danske sejre på henholdsvis 27-23 i Blue Water Dokken og 28-33 på udebanen i den ungarske hovedstad.

Men disse kampe kan ikke bruges til noget, slår cheftræner Jesper Jensen fast. For selvom de nok er med til at give Team Esbjerg en lille overhånd, så har knockout-kampe sit eget liv, og samtidig er FTC også lavet af et specielt stof.

– Det bliver et supersvært opgør, og det skal vi huske på. Det er et hold, der vundet pokalturneringen to år i træk, og som tabte ligaen på målscorer sidste år, så at sige, at FTC ikke er gode, er respektløst. De har også en tendens til at levere hver gang, de spiller de store kampe, og det er noget, som kommer fra klubbens historie. Ligesom Real Madrid i fodbold, så ved de, hvornår de skal slå til. Og derfor kan man ikke sammenligne det med kampene i gruppespillet, siger Jesper Jensen.

Vi skal også kun tilbage til marts for at finde endnu et eksempel på FTC’s skarphed. De tabte på hjemmebane i første kamp til franske Brest med to mål for at tage til Frankrig og vinde med fem. Lignende gjorde de også i fjor, hvor de tabte med seks på hjemmebane, for så vinde med syv over Metz i kvartfinalen.

Derfor forventer Jesper Jensen også, at det bliver en kamp, som med sandsynlighed først bliver afgjort til allersidst, og af den grund bliver det vigtigt at skabe et godt udgangspunkt inden returopgøret på hjemmebane en uge senere.

– Det bliver et intenst opgør og måske også lidt et, der er præget af nerver. Vi har mødt hinanden mange gange før hen over de seneste sæsoner, men vi har haft overhånden i denne sæson. Men det bliver også fedt, for der er mange gengangere med fra de kampe. Derfor kender vi også hinanden. Både individuelt men også kollektivt og så må vi se, hvem der kan håndtere det bedst, siger cheftræneren.

Holdet tager afsted til Ungarn med stor tro på tingene. Sejre på 11, 11, 12 og 16 mål i slutspillet vidner om et mandskab, der er tæt på toppen, og det bliver der behov for. Det er dog stadig uden Mette Tranborg og Kathrine Heindahl, der fortsætter deres genoptræninger.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women kvartfinale kamp 1 mod FTC-Rail Cargo Hungaria lørdag den 27. april kl. 16.00 i Erd Arena:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad