Final4 venter efter glimrende anden halvleg mod Nykøbing

29/09 - 2021

Nykøbing F. Håndbold var inden kampen en frygtet modstander, og det levede de også op til langt hen ad opgøret, men i anden halvleg lukkede Team Esbjergs forsvar totalt ned for gæsterne, der dermed måtte vinke farvel til Santander Cups Final4. For den skal Team Esbjerg deltage i.

De gule fra Falster gav lige præcis den modstand, som var forventet. Selvom det var Team Esbjerg, der tog føringen fra kampens indledning, blev Nykøbing aldrig hægtet bagud. Føringen lå konstant på omkring to-tre mål, men det var dog med til, at de følte sig presset hele tiden.

På trods af det lykkedes de med deres aktioner, og derfor blev føringen aldrig afgørende. I den anden ende havde hjemmeholdet sjældent problemer med at komme frem til de store chancer. Anført af Mette Tranborg, der sluttede opgøret med otte mål, kørte offensiven som smurt. Og det var fra start til slut. Alligevel var føringen kun på to mål efter de første 30 minutter.

– Jeg syntes ikke, der skulle meget til, hvis vi var foran med mere en to i pausen, men det kunne også sagtens være, at uafgjort havde været et mere realistisk resultat. Jeg syntes bare, at vi fik produceret mange chancer, og vi fik holdt dem til mange angreb, hvor de blev presset af passivt spil, og der blev de bare ved med at mål, sagde Jesper Jensen efter kampen.

Skyggen lurede over gæsterne, og det var et spørgsmål om, hvornår filmen ville knække for dem. Det gjorde den efter små ti minutter, hvor de fik kampens eneste udvisning. Det blev omsat til fire mål på stribe for Team Esbjerg og en føring på fem mål.

Samtidig var forsvaret for alvor begyndt at tage fat, selvom de ofte mødte et angreb, der spillede med syv på banen. Flere gange kom armene i vejret fra dommerne, og den succes, som Nykøbing havde i første halvleg under disse situationer, var ikke til stede efter pausen. Og når de endelig kom til chancerne, stod Dinah Eckerle i vejen. Tyskeren endte med en redningsprocent på næsten 44.

– Vi har snakket meget om vores syv mod seks-forsvar, og vi har ramt nogen perioder, hvor vi fik fornemmelsen for, hvordan vi skal dække op, og hvordan vi skal arbejde sammen som kollektiv. For syv mod seks kan være krævende for kollektivet, og det har vi ikke haft i opstarten. Nu har vi haft mange træningstimer mod det, fordi mange modstandere spiller med det, og det kan vi kun tage som en ros, sagde cheftræneren.

Føringen blev kun større, som anden halvleg lakkede mod ende. Den blev næsten for høj i forhold til, hvor meget kampen egentlig balancerede på et knivsæg tidligere. Det slog dog ikke Team Esbjerg ud, der tog en sejr på hele 33 – 23 og en plads i Final4.

Hvor denne finaleturnering skal spilles er endnu uvist, men de fire deltagere kan søge om at være værter for stævnet.

Inden vi kommer så langt, så er der meget andet håndbold endnu. Allerede på lørdag skal pigerne igen i aktion, når de skal spille mod Ajax København i Bambusa Kvindeligaen.