Jesper Jensen: - Det bliver en kamp om overskud

02/06 - 2024

Ligeved og næsten er ikke nok. Det måtte Team Esbjerg sande, da de tabte en nervepirrende semifinale mod Györ, der var med til at sende danskerne i bronzekampen for tredje år i træk i EHF Champions League Final4. Her venter franske Metz Handball, som også var modstanderen for to år siden i samme kamp.

En nats søvn har været med til at genstarte systemet for spillertruppen ovenpå den hjerteskærende afslutning på gårsdagens semifinale. Humøret og grinene er vendt tilbage, og tankerne er så småt ved at gå hen mod sæsonens sidste kamp.

Ligesom for to år siden er det igen Metz, som er modstanderen i bronzekampen. Her trak franskmændene sig sejrrigt ud af opgøret, men det vil Team Esbjerg gøre alt for at ændre. Og de står også med gode kort, mener cheftræner Jesper Jensen.

– Det bliver en kamp, som handler om overskud. En kamp, der handler om at finde kræfterne til at spille den. Ved en finale kommer kræfterne af sig selv, men vi har en stor skuffelse at håndtere, og det er en stor opgave. For begge hold. Men vi har en lille fordel af, at vi spillede den første kamp i lørdags, for det giver os nogle ekstra timer, siger Jesper Jensen.

I fjor havde Team Esbjerg en DM-finale, som de skulle hjem at spille efter Final4 i Budapest, men i år er det hele afgjort, og det endte som bekendt med esbjergensisk guld.

Denne kamp søndag eftermiddag er dog den sidste i sæsonen – og dermed også den sidste for Jesper Jensen som træner i denne omgang – hvilket giver holdet en mulighed for at efterlade alt på banen i MVM Dome.

– I modsætning til de andre gange har vi ikke en DM-finale, vi skal hjem at spille, og det betyder rigtig meget, for der er ikke så meget at tage hensyn til, og de sidste gange har vi vidst, at vi skulle hjem at spille. Nu kan vi gå all in, og det synes jeg, er vigtig, og det tror jeg også, vi kommer til at se, siger cheftræneren.

Søndagens modstander er velkendt efterhånden. To gange tidligere har de stået overfor hinanden i denne sæson, hvor de hver især har taget én sejr. Metz endte dog med at vinde puljen foran Team Esbjerg, og der er tale om et klassemandskab.

– Det handler om at stå mod deres fart og deres tempo, og så har de en af verdens bedste stregspillere og en af de bedste assistspillere. Men det kommer til at handle om, hvad vi har i kroppen op til denne kamp, og især hvad vi har i hovedet, siger Jesper Jensen.

Alle spillere forventes at være klar til at spille sæsonen sidste kamp, hvor der krydses fingre for, at det ender med succes.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women Final4 bronzekamp mod Metz Handball søndag den 2. juni kl. 15.00 i MVM Dome, Budapest:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad