Nora Mørk udviste køligheden i kampens sidste kast

15/05 - 2024

Hun havde én aktion i hele kampen, men sikke en! Nora Mørk sad ude på bænken i 60 minutter, men da Julie Bøe Jacobsen havde tilkæmpet sig et straffekast i sidste sekund og med en finaleplads på spil, trådte backen til og sendte Team Esbjerg i finalen i Kvindeligaen på bekostning af Ikast Håndbold.

Inden det afgørende kast var der dog 60 minutters drama. Team Esbjerg lignede det meste af kampen et hold, der ville i finalen denne onsdag aften. Michala Møller førte an på scoretavlen og stod for gæsternes første tre mål, og det var med til at give et forspring, som holdt Ikast væk i de første 30 minutter.

Dette forspring holdt sig på tre-fire mål op gennem første halvleg, hvor Anna Kristensen og et stærkt forsvar holdt hjemmeholdet fra stangen. Derfor var føringen også på fem mål i pausen, hvor Team Esbjerg virkede til at have fundet en ro.

I anden halvleg var det dog helt anderledes. Ikast kom med meget mere tempo, og det virkede ikke til, at gæsterne helt kunne følge med.

– Ikast begyndte at spille med en større skarphed, og de lykkedes med at få afslutninger fra mange forskellige positioner, hvilket vi ikke vil have. Og så tror jeg også, at kampens betydning begyndte at ramme, da Ikast kom tilbage. Man tænker mere på, hvad der ikke må gå galt, og det er relativt normalt, sagde cheftræneren.

Forsvaret var lidt i vildrede, og målene blev mange. Team Esbjerg lykkedes stadig med at finde vej til netmaskerne, men ikke med samme frekvens, som i første halvleg, derfor lykkedes det også hjemmeholdet at få udlignet med under 10 minutter igen.

De rødbludsede fik dog overtaget igen for en kort stund, da først Michala Møller og Julie Bøe Jacobsen fik genetableret en tomålsføring. Men så trådte Marketa Jerabkova til, og hun blev en torn i øjet på Esbjerg-forsvaret.

Hun stod for Ikasts fire sidste mål, og da det også blev til brændte chancer i anden ende, lykkedes det også hjemmeholdet at komme foran med et med 40 sekunder igen.

En timeout fra cheftræner Jesper Jensen satte spillet op, men Ikast fik det afvist i første omgang med et frikast med 10 sekunder igen. Travlheden var til at spore. Skulle det være Briestøl eller Møller, der skulle op og prøve fra distancen? Bøe Jacobsen fik i stedet en åbning i sidste sekund og et straffekast.

Ind på banen trådte Nora Mørk, og pulsen faldt lidt igen. For hvis der endelig skulle være én, der skulle kaste et så afgørende et kast, så skulle det være hende. Og nordmanden svigtede ikke.

– Det var en stor lettelse og glæde. Det er dejligt at have Nora til at skyde sådan et straffe. Nu var hun mentalt kold, og der er heller ikke mange, som jeg hellere vil give sådan et skud, sagde Jesper Jensen.

Avancementet til finalen hang på et hængende hår, men at Team Esbjerg nu er finaleklar for tredje sæson i træk er en stor præstation. Men ifølge cheftræneren bliver den næsten overskygget, at det, som holdet har leveret i de to semifinaler.

– Det har været to vilde kampe, og som jeg også sagde til spillerne, så har det været to af de flotteste præstationer i klubbens historie. Vi har været uden fem af de bedste spillere på deres positioner, og så slår vi Ikast ud i to kampe, og det fortjener stor respekt, sagde en stolt cheftræner.

Nu står holdet til at få hvil, inden finalerne går i gang. Hvem de skal møde, er endnu uvist, idet den anden semifinale mellem Nykøbing F. Håndbold og Odense Håndbold skal ud i en tredje og afgørende kamp. Den spilles lørdag eftermiddag.

Det står dog allerede fast, at første finalekamp spilles i Blue Water Dokken tirsdag aften klokken 20. Og så må vi vente på, hvem der kommer til at stå på den anden side.

Kampen i tal:

Ikast Håndbold – Team Esbjerg 33-33 (12-17)

Målscorere Team Esbjerg: Michala Møller 8 (2), Live Rushfeldt Deila 6 (1), Kristine Breistøl 5, Anne Tolstrup Petersen 4, Julie Bøe Jacobsen 4, Sanna Solberg 3, Kaja Kamp 1, Nora Mørk 1 (1), Rikke Iversen 1.

Topscorer Ikast Håndbold: Marketa Jerabkova 10 (3)

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4

Ikast Håndbold: 3

I IBF Arena.