Magisk holdpræstation giver sejr i første semifinale

11/05 - 2024

Trods vedvarende skader hos flere profiler, trådte de andre i stedet frem og viste deres store kvalitet, da Team Esbjerg lørdag eftermiddag tog sejren i første semifinale på hjemmebane mod Ikast Håndbold. Et stærkt forsvar gjorde gæsterne rådvilde, og det var årsagen til den store sejr på 35-24.

I onsdags sad der et verdensklasse hold ude på tilskuerpladserne, da Henny Reistad, Nora Mørk, Kathrine Heindahl, Mette Tranborg og Marit Røsberg Jacobsen sad over til kampen. Ingen af disse stod til at få spilletid denne lørdag eftermiddag, og derfor var det et decimeret mandskab, der tog hul på semifinalerne.

Men som kampen skred frem blev de bange anelser gjort til skamme. For selv uden en håndfuld profiler, så beviste de resterende på holdet, hvilken klasse de hver især besidder. Og den er høj, hvis nogen var i tvivl.

Første halvleg bølgede frem og tilbage, inden holdet hen mod de sidste 15 minutter byttede mål. Dette mønster blev først brudt, da Kristine Breistøl gjorde det til pauseresultatet 15-11.

Sidebytter har det med at ændre kampe, og seneste eksempel lå tre dage tilbage. Det skete igen, men denne gang var det med en udbygning af den esbjergensiske føring.

Holdet kom nemlig ud med en energi, hvis lige ikke er set magen, og da Ikast reducerede til 18-13, blev det åbenlyst, hvad dette hold er skabt af.

Otte mål i træk fra Team Esbjerg, og en føring på 26-13 var med til at sende Blue Water Dokken i ekstase.

Ikast havde intet modsvar til en defensiv, der holdt en af de mest scorende mandskaber i Kvindeligaen nede. Forsvaret var fundamentet, der var med til at skabe en af de kampe, som kan blive sæsondefinerende.

– Det var en af de kampe, som jeg er allermest stolt over at få lov til at være med til. Det siger sig selv, at når man har fem af verdens bedste spillere på deres positioner ude, at fundamentet bliver en smule skrøbeligt, men som jeg også sagde til spillerne efter kampen, så kan den kultur, som vi har bygget op, bære os langt. Den kultur har har stået sin prøve flere gange nu, men vi lægger bare mere på i dag, når vi laver sådan en præstation, sagde en stolt cheftræner, Jesper Jensen.

Inde på banen var det også en kamp, som spillerne vil huske tilbage på. For selvom man mangler næsten et helt hold til skader, så nytter det ikke at græde over spildt mælk. I stedet rykkede holdet sammen, og det var den fedeste følelse for stregspilleren Kaja Kamp.

– Det var fuldstændig sindssygt, som vi stod sammen i dag. Det var en magisk eftermiddag og en af de kampe, som jeg sent vil glemme. Vi gjorde det, som vi egentlig gerne vil stå for hele sæsonen, og i dag bestod det hele. Og vi vil gerne bare i en finale, og så er det klart, at man finder sådan noget frem, som det her, sagde stregspilleren, der scorede fem gange.

Af den grund vil cheftræneren heller ikke udpege nogen spillere. For det var holdet, som var afgørende for, at Team Esbjerg kan tage til Ikast og komme hjem med en finalebillet.

– Det er selvfølgeligt ærgerligt, at man ikke kan få lov til at vise sit ypperste i sådan nogen kampe, men det spillerne, som var på banen i dag, leverede, var outstanding, og jeg synes, at vi skal være stolte over at have sådan nogle repræsentanter for vores klub, sagde Jesper Jensen.

Sejren giver Team Esbjerg matchbold. Onsdag vil en sejr eller uafgjort være nok til at sende holdet i finalen, mens et nederlag vil betyde et tredje opgør på hjemmebanen i Blue Water Dokken. Men det er en ny kamp, og begge hold begynder fra nul. Opgøret går i gang klokken 20.30.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Ikast Håndbold 35-24 (15-11)

Målscorere Team Esbjerg: Michala Møller 7 (1), Kristine Breistøl 7, Kaja Kamp 5, Julie Bøe Jacobsen 5, Live Rushfeldt Deila 3 (1), Anne Tolstrup Petersen 3, Rikke Iversen 2, Sanna Solberg 2.

Topscorere Ikast Håndbold: Stine Skogrand og Emma Lindqvist 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Ikast Håndbold: 3

2320 tilskuere i Blue Water Dokken.