Nye konstellationer skulle lige i gang, før de sendte Nykøbing hjem med et nederlag

08/05 - 2024

Med fem skader på holdet og en kamp, hvor der intet reelt var på spil udover stime og rytme, virkede det til, at det skulle være dagen, hvor Nykøbing F. Håndbold skulle få skovlen under Team Esbjerg. Men på en forrygende anden halvleg fik hjemmeholdet vendt opgøret, og dermed går de ind til semifinalerne i Kvindeligaen med en fornem stime.

Ingen Henny Reistad, ingen Nora Mørk, ingen Marit Røsberg Jacobsen, ingen Kathrine Heindahl og ingen Mette Tranborg. I sig selv ville de fem spillere plus to mere kunne være stammen på et frygtindgydende mandskab, men i dag var ingen af dem inde på 40 gange 20 meter i Blue Water Dokken.

Småskader var årsagen til, at de tre førstnævnte sad over i onsdagens kamp, som ikke havde det store betydning, og derfor var det nye opstillinger, der skulle vise vejen frem for Team Esbjerg. Det tog dog lidt tid, før det skete.

For første halvleg var fyldt med fejl og rodet spil. Heldigvis var det begge hold, der ikke rigtig kom i gang i kampens indledning, og derfor var det ikke just den kønneste omgang håndbold, der var blevet spillet i byen i denne sæson.

Gæsterne var dog de første, der fik spillet sig i ind i kampen, og i sidste halvdel af de første 30 minutter fik de også opbygget en føring, der kunne være farlig for Team Esbjerg.

Nykøbing F. Håndbold gik også til pause med plus tre, men efter en god snak virkede det til, at brikkerne så småt begyndte at falde på plads for hjemmeholdet. Der blev kæmpet mere, forsvaret tacklede mere i gennem, og offensiven bombede for alvor. Især Kristine Breistøl var godt skydende, og hun blev for anden ligakamp i træk topscorer med 10 mål.

På blot 10 minutter lykkedes det Team Esbjerg at vende opgøret helt om. Fra at være bagud med tre, stod de nu med en føring på tre, og gæsterne var tvunget til at finde på løsninger.

Syv mod seks-spillet blev fundet frem, og de kom også op på 20-20, inden en timeout fra Jesper Jensen, fik sat en stopper for det store momentumskifte. I stedet blev det til tre røde mål i træk, og med fem minutter igen begyndte det igen at ligne en hjemmesejr.

Men to NFH-scoringer gjorde, at nervøsiteten igen ramte Blue Water Dokken, og med under to minutter igen havde udeholdet chancen for en udligning. Heldigvis stod Anna Kristensten igen i vejen, og da Julie Bøe Jacobsen fik scoret sit tredje mål i den anden ende kort tid efter, var sejren i hus.

– Det var en ny præmis at spille uden de fem (Reistad, Mørk, Røsberg Jacobsen, Heindahl og Tranborg, red.). Nu har vi spillet i et stykke tid uden Mette og Kathrine, men da vi mistede dem, tog det lidt tid at blive klar til det. Nu har vi kun spillet en halvanden kamp uden Nora og Henny, så det ville også tage tid at blive klar til det, så vi skal bare være enormt stolte over, at vi fik det rettet til i anden halvleg. Jeg tror, at det var mere usikkerhed, end det var alt muligt andet i første halvleg. Vi var blevet lidt klogere på første halvleg og vidste mere, hvilket udtryk vi gerne ville have, så jeg er enormt glad og stolt over præstationen, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Cheftræneren udlægning kan højrefløj Anne Tolstrup Petersen godt nikke genkendende til. Med nye opstillinger skulle der lidt tilpasning til, før de indfandt sig i deres nye roller. Men da de så gjorde, gav det bonus.

– Vi stod i nye konstellationer og skulle lige se det an og vide, hvad der fungerede, og hvad der ikke fungerede. Og så skulle vi lige kæmpe os i gang. Samtidig er Nykøbing også et godt som kører på, og vi var gode til at holde gejsten og bakke hinanden op, sagde Anne Tolstrup Petersen, der følte, at timingen var betydeligt bedre i anden halvleg.

– Vi kørte ikke direkte nok på i første halvleg, og derfor blev afleveringerne også dårlige, hvor vi i anden halvleg var meget mere direkte, og derfor kom flowet lidt bedre, det gjorde spillet til hinanden også, og derfor også chancerne, sagde højrefløjen.

Med sejren kører Team Esbjerg videre på den flotte stime i Kvindeligaen i denne sæson, men på lørdag bliver den igen udfordret. Semifinalerne går i gang, og det er med et hjemmeopgør mod Ikast Håndbold. Det er sjette møde mellem de to tophold, og de plejer at være på et højt internationalt niveau. Kampen går i gang klokken 14.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Nykøbing F. Håndbold 24-22 (12-15)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 10, Michala Møller 5 (1), Julie Bøe Jacobsen 3, Sanna Solberg 2, Anne Tolstrup Petersen 2, Kaja Kamp 1, Rikke Iversen 1.

Topscorer Nykøbing F. Håndbold: Alberte Kielstrup 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

Nykøbing F. Håndbold: 1

1773 tilskuere i Blue Water Dokken.