Selvtillids-metret skal tankes op inden europæisk duel

29/04 - 2024

Onsdagens modstander, SønderjyskE, kommer med en gave i hånden, som de skabte i sidste uge. Her slog de Nykøbing F. Håndbold, og dermed sikrede førstepladsen til Team Esbjerg. Og tidspunktet kunne næsten ikke være bedre, da Kvindeliga-opgøret er presset ind mellem to afgørende kampe for esbjergenserne.

For på søndag gæster FTC i EHF Champions League Women, og med en smal sejr fra det første opgør er intet afgjort i den kamp. Derfor har det enorm betydning, at Team Esbjerg kan spille en kamp, hvor der som sådan intet er at spille for. Og så alligevel.

Det gælder nemlig om at få den bedst mulige optakt til kampen på søndag, og det gør holdet ved at holde fast i den sejrsstime, som de er inde i og dermed ankomme til kampen med endnu mere tro på egne evner.

– Vi kommer ikke til at spare nogen, men vi kommer heller ikke til at gå i bund. Vi skal sørge for, at alle får en god oplevelse, og vi kommer også til at fordele spilletiden, så alle kommer ind og får bidraget og er klar til på søndag, siger cheftræner Jesper Jensen.

Derfor går holdet også til kampen ligesom alle andre, så cheftræneren fast.

– Det ændrer en smule, for målet er nået, men det kommer ikke til at ændre det store i forhold til optakten. Det handler om at blive i rytmen og få gode oplevelser, når vi spiller håndbold. I modsætning til andre, er vi ikke interesseret i at få nogen bump, hvor folk kan slappe af. Vi vil gerne investere energi for at få energi, siger Jesper Jensen, der kan se frem til en travl onsdag aften.

Opgaven med at fordele spilletiden bliver hans ansvar, og normalt skal han også sætte holdet op til kampene, men når det er på hjemmebane, er lige præcis det arbejde ganske lige til.

For hver gang holdet træder ind i Blue Water Dokken med de mange trommer og råbende tilskuere i ryggen, så gør det arbejdet for ham.

– Spillerne bliver sat op, når de træder ind i Dokken med 2000 mennesker. Så ved de, at det er tid til at gå ind i ringen. Det plejer ikke at være et problem for os. Vi kan lide at spille håndbold, og især når vi er sammen, så jeg er tryg ved, at vi kommer til at levere en god kamp onsdag aften, siger cheftræneren.

Truppen er også klar til at levere. Mette Tranborg og Kathrine Heindahl er stadig i gang med deres genoptræninger, og derfor kommer de ikke i spil til onsdagens kamp. Men de resterende er fit for fight.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen slutspil runde 5 mod SønderjyskE onsdag den 1. maj kl. 20.00 i Blue Water Dokken.

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad