Team Esbjerg tager smal sejr med hjem til returopgør

27/04 - 2024

Flere gange havde Team Esbjerg muligheden for at skabe et større forspring ned til FTC i den første af to kvartfinaler i EHF Champions League Women, men tekniske fejl og sjusk gjorde, at ungarerne holdt fast. Derfor måtte danskerne tage til takke med en sejr på et mål, og dermed er alt stadig åbent inden returopgøret i næste weekend.

Team Esbjerg begyndte også bedst, og de var hurtige til at skabe et smalt overtag på måltavlen. Da Marit Røsberg Jacobsen gjorde det til 4-7, tog FTC’s danske træne, Allan Heine, også en timeout, og den fik den ønsket effekt.

For udeholdet ramte en svag periode, hvor fejl og redninger stod i vejen for at beholde forspringet. Det lykkedes faktisk også hjemmeholdet at komme foran igen ved 10-9, inden FTC så ramte en dårlig periode, som Team Esbjerg omsatte til en ny føring hen mod pausen. Danskerne gik også til pause med plus to, men det kunne have været større.

For i målet leverede Anna Kristensen redningerne, og offensivt kom de også frem til chancerne, men den sidste skarphed og koldblodighed manglede på de afgørende tidspunkter.

Lignende gjorde sig også gældende efter pause, hvor Michala Møller var med til at skabe en god start, da hun gjorde det til 12-16. Her balancerede kampen på en knivsæg. Ville Team Esbjerg knække kampen, eller ville FTC holde fast?

Det endte med at blive det sidste, men altid med danskerne i front med et par mål. Og da Henny Reistad gjorde det til 18-21, kunne man fristes til at tro, at noget lignende kunne ske igen.

Tre ungarske mål i træk slukkede dog disse danske drømme, og selvom der igen blev etableret en ny tremålsføring, så var hallen begyndt at koge, og det gav hjemmeholdet lidt ekstra til sidst.

Hen mod slutningen havde hjemmeholdet lukket hullet, og i det sidste minut havde de også chancen for at udligne. Men en tekniske fejl gav lige pludselig Team Esbjerg chancen for at tage en tomålssejr med hjem, men den ungarske forsvar stod mod, og dermed blev det til 25-26.

– Som udgangspunkt er jeg tilfreds. Det er et flot resultat at tage fra FTC med en sejr, men når det så er sagt, så laver vi også mange ukarakteristiske fejl, så vi står også med følelsen af, at vi kunne have vundet med mere, men det er stadig en god sejr, sagde cheftræner Jesper Jensen, mens han forklarede disse fejl.

– Vi brænder for meget og brænder også tre straffekast. Måske der var lidt nervøsitet efter sådan en lang sæson, hvor vi har spillet godt, sagde han.

Derfor tog holdet også fra Ungarn med en tro på, at udgangspunktet var brugbart, inden returopgøret hjemme i Blue Water Dokken, for mange af disse fejl kan skyldes de uvante omgivelser ved en udebanetur.

– Vi har en fin plan til at spille mod dem, og når vi kommer hjem til Blue Water Dokken, hvor der vil kunne blive lagt et stort tilskuertryk, ville det kunne give os de sidste procenter, der skal til, sagde Jesper Jensen.

Returkampen spilles søndag den 5. maj klokken 16. Inden da vil der være et opgør på hjemmebane. SønderjyskE kommer forbi onsdag den 1. maj klokken 20 til den femte kamp i slutspillet.

Kampen i tal:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Team Esbjerg 25-26 (11-13)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 10, Nora Mørk 6, Rikke Iversen 3, Marit Røsberg Jacobsen 3, Michala Møller 2, Live Rushfeldt Deila 1, Kristine Breistøl 1.

Topscorer FTC-Rail Cargo Hungaria: Andrea Lekic 7.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

FTC-Rail Cargo Hungaria: 3

I Erd Arena.