Trods sværere modstander vil der stadig være niveauforskel

21/04 - 2024

Sjette runde i årets Santander Cup sender Team Esbjerg til Fyn. Her skal de møde Dalum Håndbold, der begår sig i første division, og dermed tager esbjergenserne endnu et skridt op ad modststandstrappen, efter først at have slået et tredje- og senere et andendivisionshold ud.

Men selvom det på papiret vil blive en sværere modstander end IF92, Esbjerg og Jelling fS, så bør der stadig være forskel på de to hold. 22 ligaplaceringer skiller dem af, og derfor er cheftræner Jesper Jensen også sikker i sin sag.

– Jeg forventer, at der vil være niveauforskel mellem de to hold. Vi kan dermed bruge opgøret som en indgang til kampen mod Silkeborg-Voel KFUM senere, og så bruge den som en indgang til kampen mod FTC. Vi skal selvfølgelig stadig vinde kampene, og det er ikke noget, vi bare lige gør, men vi er ret bevidste om, at Champions League-kvartfinalen spørger, siger Jesper Jensen.

Med den seneste sejr over Nykøbing F. Håndbold viste Team Esbjerg, at selv tre ugers pause ikke kan sætte en stopper for det tog, som tonser afsted i den danske liga. Og med afslutningen på sæsonen lige om hjørnet, er det et opløftende tegn.

Derfor gælder det for holdet om at fortsætte og blive ved med at klø på. Tidligere har nogen ungdomsspillere været med på holdet i pokalkampene, men da sæsonen nærmere sig sin ende, er det vigtigere at holde fast i stammen.

– Vi griber kampen relativt normalt an. Vi skal stadig præstere og vinde kampen, men vi har også en fornemmelse af at vi kan bruge opgøret som en optakt til kampen mod Silkeborg, siger cheftræneren.

Optakten til kampen mod Dalum bliver dog anderledes. Jesper Jensen erkender, at kendskabet til mandagens modstander er lavt, og derfor kommer det mere til at handle om, hvordan holdet kan finde deres eget spil frem.

Dalum endte på en niendeplads i første division, hvor de var tæt på at rykke ned, og med den store ligaforskel in mente forventer cheftræneren også, at holdet nok skal komme i gennem.

– Jeg er overbevist om, at vi har et niveau, som vil kunne give os sejren. Så kan det godt være, at vi skal bruge kampens indledning på at spille os ind i opgøret, men derefter finder vi også ofte løsninger, siger Jesper Jensen.

Han tager et fuldtalligt hold med til Fyn, hvor det kun er Kathrine Heindahl og Mette Tranborg, der sidder ude.

Team Esbjergs trup til kampen i Santander Cup 6. runde mod Dalum Håndbold mandag den 22. april kl. 18.00 i Dalumhallen:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad