Med tre kampe igen af slutspillet er semifinalen i hus

19/04 - 2024

Team Esbjerg har gjort kort proces i slutspillet i Kvindeligaen. Med tre sejre ud af tre mulige betyder det, at holdet allerede nu er sikret en plads i semifinalen. Pladsen kom i hus efter en sejr over Nykøbing F. Håndbold, der var tæt på at lave et stort comeback i anden halvleg.

For Team Esbjerg virkede skarpe, selvom seneste kamp lå tre uger tilbage. Få tekniske fejl, gode forsvarsaktioner, og fodfinter, der sad lige i skabet, var med til at skabe en solid føring i kampens indledning.

Roligt bevægede udeholdet sig frem på måltavlen, og det kunne have været med mere fart, hvis det ikke var for en Cecilie Greve i målet, der ofte stod i vejen. Det gjorde Anna Kristensen også ofte, og derfor fik hjemmeholdet heller ikke mange mål.

Det var dog hele tiden med dirigentstokken solidt placeret i Team Esbjergs hænder, og pauseføringen på 9-15 kunne have været større, men set på opgøret var det et forspring, som gæsterne kunne være tilfredse med.

Efter pausen kom hjemmeholdet bedre med. De fik succes med deres syv mod seks i angrebet, og nogle enkelte Team Esbjerg-fejl var med til at formindske hullet. Og det er ikke noget, man kan tillade sig at gøre for meget af mod et Nykøbing-mandskab på en udsolgt hjemmebane. For det var også her at det seneste liganederlag fandt sted. Og i grundspillet var det også i samme hal, at Team Esbjerg blev presset allermest, hvor kun Henny Reistads scoring til sidst sendte de to point vestpå.

Værterne kom op på minus to, inden Henny Reistad og Sanna Solberg igen fik udbygget føringen. En føring, der skulle blive endnu større efter et blågult straffemål.

For de næste seks scoringer var esbjergensiske, og lige pludseligt var udeholdet foran med 16-25 med omkring 10 minutter igen, og det var med til at give lidt ro og en tro på, at sejren så småt var ved at være i hus.

Der blev heller ikke scoret meget mere i opgøret, hvor Team Esbjerg fik sikret sig den ene semifinaleplads.

– Vi er et godt sted. Vi har hele tiden haft en fornemmelse af, at vi nok skulle nå semifinalepladsen, og nu sigter vi så efter førstepladsen, og det står vi nu endnu bedre til efter sejren i dag, og det er vi meget tilfredse med. Især også fordi vi går ind i et tæt program, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Han var også ganske tilfreds med kampens udfald. Selvom det blev lidt tæt hen mod begyndelse af anden halvleg, så fik udeholdet rettet til, hvilket endte med at blive udslagsgivende.

– Vi spillede god håndbold. Vi var især gode defensivt i første halvleg, hvor vi i anden halvleg havde lidt mere brug for Anna Kristensens redninger. Offensivt producerede vi også godt. I første halvleg scorede vi 15 mål, og alligevel var deres målvogter blandt de bedste på banen, og derfor kunne vi også have ført med mere, sagde cheftræneren.

Tre af de første fire esbjergensiske mål var i dag sat ind af Henny Reistad, og det tredje var hendes mål nummer 1000 i den røde trøje. Dette er sket på under fire sæsoner og med et snit på omkring de fem mål per kamp. Men det var ikke dette, som cheftræneren ville fremhæve.

– Det er helt vildt, og det er bare flot, for hen over årene er hun blev sparet mere og mere, men det siger endnu mere om hende som spiller. For samtidig er hun også med i forsvaret, og hun er dygtig i assistspillet, sagde Jesper Jensen.

På mandag kan det blive til endnu flere, for Team Esbjerg skal nemlig i kamp igen. Denne gang i Santander Cuppen, hvor holdet tager til Fyn for at møde DHG fra Dalum. Kampen går i gang klokken 18.