Team Esbjerg måtte kæmpe lidt mere for sejren

30/03 - 2024

Seneste møde mod Silkeborg-Voel KFUM endte i en storsejr på 39-22, og det var tydeligt, at gæsterne havde noget, de ville revanchere. Derfor skulle der også mere fight til fra Team Esbjergs side før de kunne hægte midtjyderne af på måltavlen, og sejren blev heller ikke tilnærmelses vis på samme cifre i denne slutspilskamp i Kvindeligaen. Men mindre kunne også gøre det.

Man siger, at tabere lærer mere end vindere, og det beviste Silkeborg-Voel denne eftermiddag i påsken. De havde store udfordringer offensivt i seneste kamp, men de havde en plan.

Gennem hele opgøret spillede de syv mod seks, og det fangede måske Team Esbjerg lidt på det forkerte ben. For samtidig med at de kom frem til mange flere chancer, så lykkedes de også med at minimere antallet af tekniske fejl, og derfor kunne hjemmeholdet heller ikke udnytte det tomme mål i den anden ende.

De to hold fulgte hinanden op gennem de første 30 minutter, men hen mod pausen begyndte småfejlene at komme hos gæsterne, og det var Team Esbjerg hurtige til at udnytte. Derfor kunne værterne også gå til pause med en smal føring, men Silkeborg-Voel var stadig ikke helt hægtet af.

Det var først i midten af anden halvleg, at kampen for alvor tippede Team Esbjerg vej. Hjemmeholdet kunne fortsætte i samme høje tempo, og det var måske det, som gæsterne ikke helt kunne.

Samtidig fik værternes forsvar også bedre fat i Silkeborg-Voels syv mod seks, og idéerne begyndte at være udtømte. Det gav også Anna Kristensen bedre muligheder, og hun spillede sig op i anden halvleg, trods en udmærket første halvleg også.

Til sidst blev det lidt rodet for Team Esbjerg, men efter en opsang i en timeout fik de lukket kampen godt af, hvor de fik sat de fem sidste mål ind, hvilket gav en sejr på 38-27.

– Silkeborg gav det et seriøst skud i dag, men vi begyndte at få lidt styr på deres syv mod seks. De lavede stadig mange mål på os, men vi fik bedre styr på det i anden halvleg, hvor vi kun lukkede 11 mål ind. Vi producerede selv mål gennem hele kampen og spillede godt angrebsspil, fordi vi har mange strenge at spille på, sagde cheftræner Jesper Jensen, der blev lidt overrasket over, at gæsternes tilgang til kampen.

– De har spillet syv mod seks før, men jeg havde ikke forventet, at de ville gøre det gennem hele kampen. Men jeg syntes, at det var fedt, at de gav det et skud. De har lige været hernede for tre uger siden, hvor de relativt chanceløse, da de spillede seks mod seks. Nu har mange gået og beklaget sig over, at ligaen ikke er spændende, så synes jeg, at det er fedt, at Silkeborg gjorde et godt forsøg på at stjæle point, sagde cheftræneren.

Også venstrefløj Sanna Solberg var overrasket over, at gæsterne var konsekvente i deres offensive spil, og derfor skulle der også en tilvænningsperiode til, før holdet faldt ind i de defensive aftaler.

– Vi kom fint i gennem kampen, men vi lavede for mange fejl, og så fik vi heller ikke straffet dem, da de spillede syv mod seks, men det var stadig en ganske fin kamp. De fik løbet lidt mere på os, end de gjorde sidste kamp, men vi vinder alligevel med 11, så det var ganske godt, sagde Sanna, der også lod sig hylde inden kampen.

For med sin kamp nr. 302 sidder hun alene på toppen over flest kampe i den røde Team Esbjerg-trøje. Den tidligere rekordindehaver var Vilde Mortensen Ingstad, der spillede 299 kampe, og hun er faktisk faldet helt ned til tredjepladsen, da Kristine Breistøl denne eftermiddag spillede sin kamp nr. 300.

– Det er selvfølgelig kæmpestort. Det er vildt at tænke på, at jeg har været her i syv år, og så er det vildt, at Vilde tog den sidste år. Nu har jeg den så, og jeg skal være her i to år mere, så det kan blive til mange flere, sagde fløjspilleren til sin nye rekord.

Kamp nr. 303 for Sanna ligger lidt ude i fremtiden. Spillerne rejser ud til deres respektive landshold, og derfor spilles næste kamp først den 19. april på udebane mod Nykøbing F. Håndbold. Kampen går i gang klokken 18.30.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Silkeborg-Voel KFUM 38-27 (19-16)

Målscorere Team Esbjerg: Nora Mørk 6 (3), Marit Røsberg Jacobsen 6, Kristine Breistøl 5, Kaja Kamp 4, Rikke Iversen 4, Live Rushfeldt Deila 3, Henny Reistad 3, Michala Møller 2, Sanna Solberg 2, Anne Tolstrup Petersen 2, Anna Kristensen 1.

Topscorere Silkeborg-Voel KFUM: Mathilda Lundstrøm og Maja Edling 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 0

Silkeborg-Voel KFUM: 1

2122 tilskuere i Blue Water Dokken.