Team Esbjerg kom sikkert i gang med slutspillet

27/03 - 2024

Haluret i Aabenraa havde knap nok rundet de 20 minutter, inden Team Esbjerg havde skabt en føring, som SønderjyskE ikke kunne svare tilbage på. 10 mål – 8-12 – og så kunne gæsterne køre en sikker sejr hjem, der igen sendte dem til tops i slutspilspuljen.

Nykøbing F. Håndbold havde nemlig lagt ud med en sejr over Silkeborg-Voel KFUM, og derfor skulle Team Esbjerg have to point med hjem, hvis de skulle overtage førstepladsen igen, og det lykkedes de med. Og mere til.

For gæsterne lagde koncentreret ud i kampens indledning. Mange gode forsvarsaktioner, flotte redninger fra Anna Kristensen og blandet med flere sønderjyske fejl var hurtigt med til at skabe en inflation på måltavlen. Marit Røsberg Jacobsen stjal flere bolde i de første 10 minutter, og når hun gør det, er det næsten garant for mål.

Derfor tog hjemmeholdet også hurtig timeout, da Team Esbjerg var foran med 2-6. Men den fik ikke den ønskede effekt på hjemmeholdet, for udeholdet blev ved med at finde vej frem til netmaskerne, og efter cirka 13 minutter var føringen steget til 3-11.

SønderjyskE tyede sig til syv mod seks-spillet, og det var med til at stabiliser kampen, men det var altid med Team Esbjerg i føresædet, og efter 22 minutter kom de foran med 10 for første gang, hvilket næsten var med til at lukke kampen til Esbjergs favør.

Pauseføringen lød på ni, og det handlede nu for Team Esbjerg at komme sikkert i land, men i anden halvlegs indledning, så det ud til, at det ikke ville ske. En scoringsmæssig svag start gjorde, at SønderjyskE fik lukket lidt af hullet, og det så ud til, at det skulle blive en tættere kamp.

Men få minutter inde fik de igen skruet op for koncentrationen, og langsomt kom føringen igen op på de 10. Samtidig kom flere ind og gjorde god figur hen mod slutningen af kampen, hvor Rikke Iversen fik sendt bolden i mål, netop som haluret hylede for sidste gang.

– Vi er meget glade for sejren. Vi havde stor respekt for SønderjyskE, for vi har haft det svært hernede de to seneste gange, vi har været her og med de pauser, som vi har haft gjorde, at det kunne gå hen at blive lidt rustent, men vi startede godt, og defensiven var god, og så fik vi lavet nogen mål på kontra, sagde en tilfreds cheftræner, Jesper Jensen, der var lidt overrasket over, at sejren kom i hus med så stor en margin.

– Jeg synes, at vi har holdet til at kunne slå SønderjyskE på udebane, men at vi skulle afgøre opgøret så tidligt, tror jeg ikke, nogen havde forventet. Det havde vi hvert fald ikke. Men det viser også, at når vi gør tingene godt og på et godt niveau, så er vi svære at håndtere, sagde han.

Og netop fokus i kampens indledning var med til at sætte det hele på plads tidligt i opgøret, og det er helt sikkert noget, som holdet kan tage med videre til de næste kampe.

– Evnen til at koncentrere os i starten kan vi tage med, for det var med til at gøre det svært for SønderjyskE at lave mål, og det er en vigtig evne, som gør, at vi blive svære at vinde over, og det var vi i dag, sagde cheftræneren.

Allerede på lørdag skal de se, om de kan holde samme evne, hvor Silkeborg-Voel KFUM gæster Blue Water Dokken. Kampen går i gang klokken 16.

Kampen i tal:

SønderjyskE – Team Esbjerg 23-34 (12-21)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breisøl 5, Marit Røsberg Jacobsen 5 (1), Henny Reistad 5, Michala Møller 4, Kaja Kamp 3, Sanna Solberg 3, Live Rushfeldt Deila 2, Nora Mørk 2 (1), Julie Bøe Jacobsen 2, Anna Kristensen 1, Rikke Iversen 1, Anne Tolstrup Petersen 1.

Topscorer SønderjyskE: Pernille Johansen 8.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

SønderjyskE: 0

I Arena Aabenraa.