Svær, sønderjysk begyndelse på slutspil

26/03 - 2024

Efter 26 kampe i Kvindeligaens grundspil er de otte deltagere til sæsonens slutspil fundet. Team Esbjerg er havnet i samme gruppe som Nykøbing F. Håndbold, Silkeborg-Voel KFUM og onsdagens modstander, SønderjyskE, der har været en hård nød at knække for de rødblusede de seneste par møder. Og det forventer cheftræner Jesper Jensen også kommer til at gøre sig gældende igen.

For selvom det er debut for sønderjyderne i slutspillet, har de i de indbyrdes kampe været et svært bekendtskab. Dog er det blevet til fire sejre ud af lige så mange mulige for Team Esbjerg, men opgørene har ofte været tætte, og det skyldes SønderjyskEs hårde fight.

– Det er et fint hold, der gør det godt og spiller med masser af intensitet. Man har en fornemmelse af, at de tror på det, hver gang de går ind til kampene. Vi har haft det svært mod dem i begge kampe i denne sæson, og det viser, at der er bund i det, som de laver. Nu skal vi møde dem på udebane, hvor der kommer mange tilskuere, og SønderjyskE ved, at de skal stjæle point fra enten os eller Nykøbing for at opfylde deres drøm om at komme i semifinalen, siger cheftræner Jesper Jensen.

Onsdagens modstander begynder slutspillet med nul point, og derfor skal de jagte en sejr, enten på onsdag eller senere, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at spille med om medaljer. Omvendt står Team Esbjerg med gode kort på hånden, hvis de kan komme hjem fra Aabenraa med to point. Det kommer dog til at kræve en god indsats mod et hårdkæmpende mandskab.

– Koncentration og evnen til at lukke kampene bliver vigtige i slutspillet. Der er kun seks kampe, så vi kan ikke tillade os at smide en eller to kampe, så vi skal være kolde og kyniske, når muligheden byder sig. Vi ved, at den mulighed vil komme, så vi skal være dygtige, når det er. Men hvis vi henter to point, vil vi også være godt kørende, da vi kan sætte dem af, siger cheftræneren med henvisning til, at Team Esbjerg begynder slutspillet med to point.

Med slutspillets begyndelse indledes også næsten to måneder med lutter afgørende kampe. Hvert eneste opgør har stor betydning for sæsonens udfald, og det er kulminationen på flere måneders arbejde.

– Grundspillet er blevet brugt til at forberede sig og lægge sig i position, men det er nu, at det skal afgøres, og det tror jeg, at alle ser frem til, siger Jesper Jensen.

Med til Aabenraa tager cheftræner et fuldtalligt mandskab. Mette Tranborg og Kathrine Heindahl er de eneste, der sidder ude til kampen.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen slutspil runde 1 mod SønderjyskE onsdag den 27. marts kl. 20.00 i Arena Aabenraa:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad