Rusten skal bankes væk efter fortjent ferie

20/03 - 2024

Muligheden for at give truppen en lille ferie blev udnyttet, efter sejren over Silkeborg-Voel KFUM i onsdags. Holdet er nu tilbage igen til afslutningen på årets grundspil i Kvindeligaen, der kan gå hen at blive historisk set med Team Esbjerg-briller, men det kræver også en sejr over oprykkerne fra Bjerringbro FH.

Seneste møde mellem de to klubber endte med en sikker sejr til Team Esbjerg, men forholdene for esbjergenserne er anderledes denne gang. De tager nemlig turen mod nord med en ferie på fem dage, få træningspas og én pokalkamp dagen forinden i Jelling i benene.

Men holdet bør være i stand til at kunne hente sejren på trods af det, mener cheftræner Jesper Jensen, der dog erkender, at det nok ikke bliver det smukkeste håndbold, som tilskuerne kommer til at se denne onsdag aften.

– Vi skal hurtigt tilbage på sporet igen. Spillerne har fået fri, så det kan godt være, at der lige skal bankes noget rust af, men vi bør være gode nok til at vinde, og så har vi også fået en pause inden slutspillet. Vi skal spille for at holde fast i stimen, men mest af alt skal vi gøre os klar til slutspillet, siger Jesper Jensen.

På grund af andenpladsen og den direkte billet til kvartfinalen i EHF Champions League Women, fik holdet muligheden for at få lidt ferie og få hvilet kroppen, inden de afgørende kampe skal spilles denne sæson.

Kortsigtet kommer det til at koste lidt spillemæssigt, men set over de næste to måneder, hvor sæsonen står på spil, kan det blive afgørende for holdets muligheder.

– Som sagt kan der være lidt rust, men på den lange bane er det godt givet ud, lige at få lov til at trække vejret lidt. Men kampen kan også gå i to retninger: Det kan gå hen at bliver lidt rodet, eller også kører det bare med det samme, og begge dele ville være fine for os. Går det ikke, må vi kæmpe os ind i det igen, men det bliver positivt for os, slår cheftræner fast.

Derfor kan opgøret mod Bjerringbro gå hen at blive en uskøn affære, men der skal ikke herske tvivl om, at Team Esbjerg går efter sejren. Og hvis de kommer hjem med to point i bussen, er holdet også gået gennem grundspillet uden at tabe point. Første gang det er sket i klubbens historie, og holdet går også ind til kampen som favoritter.

– Bjerringbro ligger næstsidst, og det er to hold med vidt forskellige setups. Et hold med fuldtidsprofessionelle og det andet, som træner efter arbejde, så der skal være forskel på de to, og det viser placeringen også, siger Jesper Jensen.

Rikke Iversen er tilbage på holdkortet igen efter en mindre fingerskade. Ellers er det kun Mette Tranborg og Kathrine Heindahl, der sidder over til grundspillets sidste runde.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen grundspil runde 26 mod Bjerringbro FH onsdag den 20. marts kl. 19.00 i Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter.

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Caroline Gade og Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad