Perfektion efter 26. ligasejr i træk

20/03 - 2024

Vi skal 15 år tilbage for at finde det seneste hold, der gik gennem Kvindeligaens grundspil uden pointtab, men her til aften skete det igen, og denne gang var det Team Esbjerg, som lykkedes med den sjældne bedrift efter en sejr over oprykkerne fra Bjerringbro. Hvad der er med til at gøre det endnu mere imponerende er, at det er første gang, efter ligaen blev udvidet fra 12 til 14 hold, og derfor har ingen gjort noget lignende nogensinde i dansk kvindehåndbold.

Den 26. sejr i træk kom i hus, efter en solid sejr på 20-37 over oprykkerne fra Bjerringbro FH. Team Esbjerg virkede til at være i kontrol fra start, og de fik hurtig skabt en stor føring qua mange tekniske fejl fra hjemmeholdet. Blandt andet havde Marit Røsberg Jacobsen allerede erobrede fem bolde efter et kvarter.

De mange tekniske fejl gav også Team Esbjerg mange kontramål og af de 19 mål, som gæsterne scorede i de første 30 minutter, kom 12 af dem fra omstillingerne. Det i sig selv var flere mål, end Bjerringbro scorede i første halvleg. Føring lød på 11-19, og dermed kunne Team Esbjerg allerede i pausen skimte det perfekte.

Anden halvleg blev lidt mere rodet, men det var stadig med Team Esbjerg som de dominerende. De tekniske fejl var stadig mange fra værterne, og derfor blev gæsterne ved med at løbe fra dem i kontraerne. Der var dog lidt flere brændte chancer, heriblandt fire brændte straffekast, og derfor kunne sejren godt have været større, men plus 17 var stadig værd at tage med.

– Vi kom hurtigt foran, og vi blev hurtigt komfortable i det. Ingen af holdene havde som sådan noget på spil, så det endte lidt med at blive en stille og rolig kamp. Den hurtige føring var med til at skabe ro, og så var vi i nogenlunde kontrol, sagde cheftræner Jesper Jensen, der naturligvis var benovet over, at holdet nu var gået gennem grundspillet uden at tabe point.

– Det er vi stolte af. Det sker ikke særligt tit, at et hold gør rent bord i grundspillet, og det er også svært at se, at det vil komme til at sket oftere, så det er vi meget stolte over, sagde han.

Med sidste runde færdigspillet i grundspillet betyder det også, at slutspilsmodstanderne er på plads. Team Esbjerg tager to point med over, Nykøbing F. Håndbold får et point, mens Silkeborg-Voel KFUM og SønderjyskE begynder med nul.

Første kamp er på onsdag, hvor turen går til SønderjyskE. De har tidligere i denne sæson drillet esbjergenserne, og de har de to andre også i tidligere sæsoner. Derfor betyder det lidt ekstra, at holdet kommer over med to point.

– Vi ligger i en god position, og vi er også favoritter, når vi har vundet 26 ud af 26. Ni point plejer at være nok til at komme i semifinalen, og det bør være muligt, men vi har tidligere haft problemer mod alle tre hold, og hvis vi ikke rammer dagen, er de klar til at slå til. Omvendt ved vi også, at hvis vi spiller op til vores niveau, så står vi med gode muligheder for at vinde, sagde Jesper Jensen.

Holdet har dog lige en uge til næste kamp, hvor de kan få hvilet lidt mere, inden slutspillet sætter gang i den del af sæsonen, hvor alle kampe er vigtige. Opgøret mod SønderjyskE går i gang klokken 20.

Kampen i tal:

Bjerringbro FH – Team Esbjerg 20-37 (11-19)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 9 (1), Michala Møller 7, Marit Røsberg Jacobsen 5 (1), Sanna Solberg 4, Live Rushfeldt Deila 3, Nora Mørk 2, Kristine Breistøl 2, Julie Bøe Jacobsen 2, Kaja Kamp 1, Luciana Rebelo 1, Rikke Iversen 1.

Topscorer Bjerringbro FH: Line Gyldenløve 4 (3).

Udvisninger:

Team Esbjerg: 0

Bjerringbro FH: 0

I Bjerringbros Idræts- og Kulturcenter.