Ny assistenttræner skifter fra ligarivalerne i Ikast

20/03 - 2024

Assistenttræner i Ikast Håndbold de to seneste sæsoner Christian Knutzon Køhler tiltræder 1. juli 2024 i samme funktion i Team Esbjerg. Den 35-årige diplomtræner indstillede den aktive karriere i 2018 i ligaklubben Nordsjælland Håndbold og var i de næste fire sæsoner assistenttræner i København Håndbold i Kvindeligaen.

– Jeg vidste, at jeg ikke skulle være i Ikast længere, og jo længere jeg kom i samtalerne med Team Esbjerg og i særdeleshed den kommende cheftræner, Tomas Axnér, jo mere overbevist blev jeg om, at klubben skulle være min næste udviklingszone. Jeg er rigtig glad for at være i Ikast, men vurderer, at Team Esbjerg er en cru opad, og jeg glæder mig, siger Christian Køhler, hvis egen karriere også bød på 60 landskampe i Beach Handball.  

Med ansættelsen af en ny assistenttræner efter Patrick Petersen, der efter en sæson i Team Esbjerg ikke ønsker at beskæftige sig med håndbold på fuldtid, har Tomas Axnér 16 spillere og den sportslige ledelse af truppen på plads. Han er glad for den seneste tilføjelse.

– Jeg har haft fine samtaler med Christian og er overbevist om, at vi sammen kan blive en god kombination. Han har et højt ambitionsniveau, han vil noget med sit virke, og han er taktisk og teknisk stærk, også i relation til de modstandere, vi skal møde, siger Tomas Axnér og tilføjer:

– Som ved alle mennesker lægger jeg vægt på, at assistenttræneren er nysgerrig efter at udvikle sig, blive bedre og blive en del af et team. Med mit sideløbende job som landstræner i Sverige skal Christian også være alene på nogle tidspunkter. Det kræver lederskab at bestemme vejen og samtidig være i stand til at lytte til andre mennesker.

Tomas Axnér vurderer, at 7-10 spillere fra Team Esbjerg-truppen kan være en del af OL-trupperne i Norge, Danmark og formentlig Sverige. Finaledagen i Paris er 11. august, og den danske Super Cup spilles 28. august. Det giver meget kort tid til at forme holdet til den nye sæson, og det får Christian Køhler en central rolle i.

– Jeg begiver mig til endnu en topklub med ambitioner om at være med i toppen i Danmark, men også Europa, og det flugter med, hvad jeg gerne vil. Det er vigtigt at være et sted, hvor der dufter af noget. Men inden da ønsker jeg at slutte bedst muligt af i Ikast, siger lærer-uddannede Christian Køhler, der agter at indlede EHF Master Coach-uddannelsen næste forår.

Aarhusianeren med en håndboldopvækst i HEI Håndbold boede 11 år i København, inden han og familien i sommeren 2022 vendte hjem til hjembyen og barndomsklubben. Familien består af hustruen Line og fire børn i alderen to til otte år, de små tvillinger, Frida og Sigurd, samt Vega og Walter.     

Bonusinfo: Christian er kaffeelsker og har i hjemmet udstyret til at lave en dobbelt espresso af høj kvalitet. Også her spiller han gerne med ude i Europa, idet han og Line har været til baristafestival i Milano.