Nye mål i sigtekornet efter førstepladsen er sikret

11/03 - 2024

Et af årets største delmål er i hus, efter grundspilssejren kom i hus i weekenden. Nu kommer der to kampe, der næsten ingen betydning har, men det gælder for Team Esbjerg om at sætte nye mål i de kampe, så holdet har bedre muligheder for at opnå den langsigtede ambition om at vinde det danske mesterskab. Derfor går holdet også ind til onsdagens opgør mod Silkeborg-Voel KFUM, som var det et af de 24 forhenværende ligaopgør i Kvindeligaen: Med øjnene fikseret på de to point.

Med sejre i de 24 kampe er Team Esbjerg inde i vanvittig stime i den hjemlige liga, men et dårligt opgør kan stoppe denne, og i værste tilfælde sætte en stopper for klubbens største ambition, som er at genvinde guldet. Af den grund kommer det til at blive en balancegang for cheftræner Jesper Jensen.

– I de næste to kampe har vi muligheden for at blive endnu mere fornuftige. Vi kigger langsigtet, og er der småskader og sygdom, plejer vi at tage spilleren ud, og det har vi i højere grad mulighed for at gøre nu, men vi vil vurdere med både det korte og det lange lys, for vi vil stadig gerne vinde, siger Jesper Jensen.

Silkeborg-Voel har i denne sæson leveret på et højt niveau. De indtager en femteplads med 26 point, og slutspilspladsen er hjemme for dem, hvor det kan ende med, at disse to hold skal møde hinanden igen.

I øjeblikket er der kamp om den femteplads i grundspillet, hvor holdet kommer i gruppe med Team Esbjerg og Nykøbing F. Håndbold, og der ligger onsdagens modstander á point med København og med Viborg lige efter med to point færre. Derfor bliver det et svært opgør mod silkeborgenserne.

– De kommer med fart, og de er gode til det. De er et godt kontrahold og er meget bevægelige. De spiller med risici i kontraen, og møder man dem på en forkert dag, er de dygtige. Vi har haft svært ved at spille mod dem tidligere, fordi de spiller så hurtigt, og derfor skal vi måske være gearet, som var det en af de store europæiske kampe, siger cheftræneren, der dog også har opskriften på to point klar.

– Kan vi spille på vores præmisser, har vi gode muligheder. Vi skal dæmme op for deres kontra ved at være omhyggelig med bolden, så de ikke kan løbe os ned, og det er også den måde, som vi gerne vil spille på. Men Silkeborg er et hold, der er gode til at straffe disse fejl, og med et godt forsvar med masser af fysik, så er det altid spændende at møde dem, siger han.

Heldigvis er holdet i øjeblikket forskånet for sygdom og skader, og derfor er det kun Mette Tranborg og Kathrine Heindahl, der ikke er med.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen grundspil runde 25 mod Silkeborg-Voel KFUM onsdag den 13. marts kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Caroline Gade og Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad