Team Esbjerg fandt roen til at vinde kampen - og grundspillet - over Ikast

09/03 - 2024

Først var det plus syv, så blev det minus to og så endte det alligevel med plus fire. Topkampen mellem Team Esbjerg og Ikast Håndbold bølgede mere end Vesterhavet på en stormfuld dag, og der var spænding til det sidste. Men det var gæsterne, der var hurtigst til at finde en ro, og det blev udslagsgivende.

Team Esbjerg begyndte klart bedst. Allerede efter fem minutter havde gæsterne bragt sig i front med 1-6, og det begyndte at ligne en af de kampe, hvor esbjergenserne ville glide sig gennem og få de to point med hjem. Men det skulle blive meget anderledes.

For Ikast lagde sig ikke ned. Selvom det skulle gå dårligere før det kunne gå godt for dem, så viste de høj moral. Efter 20 minutter var føringen udbygget til 7-14, men herefter faldt kadencen lidt hos Team Esbjerg, og det åbnede døren for hjemmeholdet. De fik også hentet lidt inden pausen, hvor det “kun” var plus fire til udeholdet.

Det momentum, som Ikast havde skabt inden pausen, tog de med i anden halvleg. En forfærdelig start i de første minutter, og midtjyderne snusede lige pludselig til en udligning.

Første chance kom ved 20-21, men en klassisk Marit Røsberg Jacobsen-aktion – stjal bolden, alene i kontra og sikker scoring – udsatte den. Men den kom. Og mere til.

For de næste fire mål var gule, og dermed stod de med en føring på 24-22, hvilket tvang cheftræner Jesper Jensen til en timeout. Der skulle findes en ro. Holdet skulle tilbage til det, som virkede.

– Vi spillede godt i de første 20 minutter, hvor marginalerne går vores vej, men så begyndte de ikke at gøre, hvor vi også blev lidt sløset. Vi var egentlig godt tilfreds med at gå til pausen med plus fire og sad med en følelse af, at det kunne have været et eller to mål mere. Vi begyndte også anden halvleg fornuftigt, men Ingvild Bakkerud kom godt i gang, og selvom vi spillede os til fine chancer, så brændte vi for meget. Vi stivnede op og tog dårlige beslutninger, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Henny Reistad fik sat en stopper i Ikast-stimen, og det var også nok til at stoppe det momentum, som de havde skabt. Michala Møller fik udlignet igen lige efter med cirka 12 minutter igen, og alt var åbent.

Og så alligevel ikke, for Team Esbjerg havde fundet roen, og det havde Ikast ikke. Amalie Milling var også kommet ind, og hun fik gjort livet svært for de midtjyske skytter. Mens begyndte målene også at gå i det anden ende.

Med syv minutter igen gjorde Henny Reistad det til 25-28, og igen sad Team Esbjerg på kampen, og da Milling med fem minutter igen tog et straffe, og Nora Mørk i angrebet efter gjorde det til 26-30, var grundspilssejren så småt ved at være hjemme.

– Milling kom ind og lavede et godt indhop, og så spillede Henny stort til sidst. Vi fik også rettet til, for der var detaljer, som gik deres vej, og så gik de til sidst vores vej. Alt i alt var det en flot kamp, sagde Jesper Jensen.

Hvert hold fik scoret et mål mere, men der kom ikke mere, og dermed kunne esbjergenserne juble over endnu en sejr i Ikast. Og endnu en grundspilssejr.

– Det betyder meget. Det var målet, inden vi begyndte denne sæson. At vi så skulle stå med 24 sejre ud af 24 mulige og med seks point ned til andenpladsen, havde vi måske drømt om, men vi havde ikke turde tænke tanke, og det gør kun præstationen endnu større, sagde cheftræneren.

Med to kampe igen er der mulighed for at holdet kan gå gennem grundspillet uden at tabe point. Den næste kamp er altid den største udfordring, og hjemmebane mod et for tiden velspillende Silkeborg-Voel KFUM kan godt give problemer. Kampen spilles onsdag klokken 18.30 i Blue Water Dokken.

Kampen i tal:

Ikast Håndbold – Team Esbjerg 27-31 (13-17)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 9, Nora Mørk 5, Rikke Iversen 5, Marit Røsberg Jacobsen 4, Sanna Solberg 3, Michala Møller 2, Kristine Breistøl 2, Live Rushfeldt Deila 1.

Topscorer Ikast Håndbold: Ingvild Bakkerud 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 6

Ikast Håndbold: 4

I IBF Arena.