Grundspilssejr på højkant i topkamp mod formstærke Ikast

08/03 - 2024

Lørdag aften kan Team Esbjerg have sikret sig grundspilssejren i Kvindeligaen, men det kræver, at de tager point med hjem fra Ikast, og det er der få, der er lykkedes med i dette kalenderår. Tophold som Metz og Odense har måttet tage tomhændede hjem fra Midtjylland, og derfor er intet afgjort, inden de to hold mødes denne weekend.

Lad os sætte scenarierne op: En sejr og en uafgjort, og grundspilssejren er i hus for Team Esbjerg. Ved pointdeling vil der være fire point mellem de to hold, men esbjergenserne vil være bedre indbyrdes i kraft af første opgør endte med en 30-22-sejr til de rødblusede. Ved nederlag er det derfor vitalt at holde det på et minimum, så Team Esbjerg stadig kan beholde førstepladsen ved eventuel pointlighed.

Af den grund vil holdet ikke slå op i banen, selv hvis et nederlag skulle være på vej. Men holdet går på banen for at vinde, og det skal der ikke herske tvivl om. Dog er det nemmere sagt end gjort mod et mandskab, der viser topform i øjeblikket.

– Man skal bare spille rigtig godt, hvis man skal vinde over Ikast. De har slået Metz, Krim, Vipers og Odense i år, så de er godt kørende. Vi skal være enorm effektive og have et højt internationalt niveau. Det gælder både i offensiven og i defensiven, for de kommer med et højt tempo og med en høj angrebsfrekvens. Derfor skal vi være klar i vores returløb, for de kommer buldrende, siger cheftræner Jesper Jensen.

At tage en sejr over en modstander man med sandsynlighed vil møde senere i slutspillet, er en ekstra gulerod. I denne sæson har de mødt hinanden fire gange, og det er blevet til fire esbjergensiske sejre. Men som nævnt står Ikast et andet sted. Især offensivt, hvor de i de seneste 15 kampe har scoret minimum 30 mål pr. kamp.

– Det vigtigste er grundspilssejren, så et point vil være fint. Men det er klart at i forhold til de indbyrdes møder, så vil vi gerne vinde. Også for at vise at vi stadig er bedst, og hvis ikke må vi nøjes med grundspilssejren. Så er der også noget mentalt i at positionere sig som de bedste, men det handler om at blive mestre i juni, og knap så meget om at vinde i marts, siger cheftræneren, der ser frem til en kamp på det absolut højeste niveau.

– Jeg forventer en hel masse af opgøret. Det bliver sjovt, for Ikast har spillet helt fantastisk, siden vi vandt over dem tilbage i efteråret, hvor de har vundet næsten alt. Så det bliver en sjov målestok for os, hvor vi kommer til at se, hvor vi står henne, siger han.

Cheftræneren meddeler, at alle er klar, og derfor har han en fuld trup til rådighed i Ikast. Det er naturligvis dog uden Kathrine Heindahl og Mette Tranborg, der begge er godt i gang med genoptræningerne af deres knæ.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen grundspil runde 24 mod Ikast Håndbold lørdag den 9. marts kl. 16.00 i IBF Arena:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad