Julie fandt lykken i Team Esbjerg – bortset fra spilletid

07/03 - 2024

Julie Bøe Jacobsen stopper i Team Esbjerg efter denne sæson. Den 25-årige norske playmaker har indgået en toårig aftale med Molde Elite i Rema 1000-ligaen og vender dermed hjem til Norge efter to sæsoner i Danmark. Hun glæder sig til at spille sæsonen færdig i Team Esbjerg, som hun til sommer forlader med de bedste minder.

– Jeg er rigtig glad for at være i klubben, især på grund af pigerne på holdet, men også trænerne, fans, sponsorer og de frivillige. Jeg har oplevet meget, Champions League Final4 og at vinde det danske mesterskab. Jeg er omgivet af fantastiske mennesker, og det føles virkelig som en stor familie, siger Julie Bøe Jacobsen.

Hun kom til Danmark for at udvikle sig i et bedre træningsmiljø og i en hårdere liga med bedre modstandere, og disse mål har hun fået indfriet. Men hun har ikke opnået den spilletid på holdet, hun havde håbet på, og det er hendes cheftræner, Jesper Jensen, meget bevidst om. Højrehåndede bagspillere som Henny Reistad og Kristine Breistøl er ikke nemme at konkurrere med.

– Julie har ikke spillet så meget, hvilket hun har taget pænt, men jeg synes, det er klogt af hende at søge til en klub, hvor hun kan spille mere og få en større rolle. Hun kom hertil efter en korsbåndsskade og yderligere en skade, som gav hende en svær start. Siden har hun udviklet sig meget, er blevet fysisk stærkere, hurtigere på fødderne og klogere på, hvad hun kan udrette på topniveau, siger Jesper Jensen og tilføjer:

– Julie er på alle måder et fantastisk væsen at have i klubben. Hun er stort set altid glad og positiv, og hun er en kæmpetilføjelse og byggesten til vores kultur. Både på og uden for banen er hun en virkelig holdspiller og med et drive til hele tiden at blive bedre.

Julie Jacobsen ser frem til at udfolde sit talent i en klub, hvor hun er tiltænkt en større rolle. Privatlivet vil også ændre sig, når hun forlader Esbjerg. Kæresten William Aar skifter fra Ribe-Esbjerg HH til TTH Holstebro, hvorfra der er langt til provinsbyen Molde på den norske vestkyst.

– Vi har en fantastisk tid i Esbjerg, hvor vi begge spiller på gode hold og har en hverdag sammen. Det er da hårdt, at det ophører, men vi har prøvet det før, og så må vi bruge weekender og fridage til at være sammen, siger Julie Bøe Jacobsen.

Hun tog ved juletid en bachelor i organisationspsykologi, HR og ledelse og overvejer nu, hvilken kandidatuddannelse hun skal bygge ovenpå. Men først venter jagten på flere titler med Team Esbjerg.