Viborg HK kan presse Team Esbjerg til det yderste

04/03 - 2024

Fire runder resterer af grundspillet i Kvindeligaen, og onsdagens to duellanter har begge brug for en sejr. Team Esbjerg vil tage endnu et stort skridt mod sejren i grundspillet, mens Viborg HK ligger i et felt på fire hold, hvor kun ét point skiller dem ad. Med en sejr vil de også næsten kunne vide sig sikker på, at de også skal spille i slutspillet i år.

Men hvem tager så sejren? Det er altid svært at tyde spåkuglens forudsigelser, men der kan ikke herske tvivl om, at de to hold står godt til hinanden, og hvis man kan tage noget med fra de tidligere opgør mellem de to hold, så bliver det, at intet er ovre, før kampen bliver fløjtet af.

For opgørene har ofte været tætte. Senest lignede det en sikker Team Esbjerg-sejr, men 10 dårlige minutter og otte ubesvarede Viborg-mål betød, at alt lige pludseligt var åbent igen, og det håber cheftræner Jesper Jensen, at holdet lærte lidt af.

– Vi havde en svær kamp deroppe, så jeg er lidt spændt på, hvordan vi håndterer det i kamp to. Viborg er et sammenfattet hold, men vi står også et andet sted end dengang, hvor vi spillede godt, men smed det væk på de 10 minutter, siger Jesper Jensen.

Kampen kommer lige efter en landsholdspause, og disse er altid meget specielle for Team Esbjerg. En stor portion af spillerne var afsted med trupperne, og de norske kom lidt senere hjem, da de spillede deres kamp om søndagen. Derfor bliver det ikke til mange træningspas, inden holdet træder ud i Blue Water Dokken.

– Første kamp efter en landsholdsperiode er der mange hold, der kan true os, så det handler for os om at finde hurtigt sammen igen. Nu har vi spillet mange kampe sammen i denne sæson, og vi har prøvet dette flere gange nu, så vi finder ofte hurtigt sammen, men vi kan ikke tage for løst på det, siger cheftræneren.

Onsdagens modstander har gang i en fin sæson. De deltog i Santander Cup Final4 mellem jul og nytår i Esbjerg, hvor de dog tabte deres to kampe. Holdet ligger på en aktuel femteplads med 22 point og ligner et hold, der skal kæmpe med om pladserne i semifinalerne. Derfor er der også en god respekt for holdet, da der er mange ting, som Team Esbjerg-spillerne skal være opmærksomme på.

– Viborg har haft en flot sæson, og de har også et godt hold med mange gode profiler, der ligger på sub-landsholdsniveau, og det viser deres placering også i ligaen. Det er supergodt gået af dem, og det er et hold, der på deres gode dage spiller op med de bedste, siger Jesper Jensen.

Cheftræneren forventer, at alle spillere er klar til gå efter den 23. sejr i træk i denne sæson i Kvindeligaen. Dog stadig uden Kathrine Heindahl og Mette Tranborg, der genoptræner deres knæ.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen grundspil runde 23 mod Viborg HK onsdag den 6. marts kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad