Komfortabel sejr over Skanderborg vidner om højt niveau

21/02 - 2024

En syvmålssejr over Skanderborg Håndbold, hvor Team Esbjerg havde taktstokken det meste af tiden, er ikke hverdagskost. Men ikke desto mindre kan esbjergenserne være lykkelige over, at niveauet var til stede i kampen i Kvindeligaen, og at det er ved at være standarden for holdet.

For på enhver given onsdag kan et hold som Skanderborg slå alle, og de har vist et højt niveau på det seneste. De indledte også opgøret med glimrende spil, hvor de i deres offensiv ikke havde store problemer med at spille sig i gennem Team Esbjergs 321-forsvar.

Omvendt havde hjemmeholdet heller ikke offensive kvaler, og derfor var det en målrig kamp i de første 20 minutter, men herefter mistede gæsterne lidt pusten. Det lykkedes hvert fald værterne at trække fra, da de scorede fire mål i træk og gik fra 11-11 til 15-11. En føring, der for en stund blev lidt større, inden Skanderborg fik lukket lidt af hullet hen mod pausen.

I anden halvleg kørte Team Esbjerg endnu mere på. En følelse af, at kampen kunne lukkes hurtigt i anden halvleg var til stede, og de fik ret i antagelsen. Hjemmeholdets offensive tempo gav mål på samlebånd, og samtidig begyndte forsvaret også at lukke mere af, og det kvitterede målvogterne med redninger.

Føringen eksploderede, og cheftræner Jesper Jensen begyndte allerede at udnytte bredden, da der også venter en vigtig kamp senere på ugen.

Med et kvarter igen og en føring på 30-20, førte de mange udskiftninger til lidt urytmisk spil, og selvom Team Esbjerg stadig kom frem til chancerne, mistede holdet lidt koncentration, og derfor kom gæsterne tættere på. Dog aldrig tæt nok til, at Blue Water Dokken begyndte at blive nervøs. En lille opsang i en timeout, og holdet kom ud og leverede igen på højt niveau.

Sejren på 36-29 var med til at fortælle om et Team Esbjerg-mandskab, der leverede, og det var på trods af, at cheftræneren mente, at det kunne gøres bedre.

– Kollektivet bestod langt hen ad vejen, men jeg syntes også, at vi lavede mange individuelle fejl. Der var for mange brændte skud og for mange tekniske fejl, og det var med til at give nogen pletter på indtrykket. Noget af det skyldtes også rytmen, blandt andet fordi vi havde Nora Mørk ude i de sidste 45 minutter, sagde Jesper Jensen, der var meget glad for, at det kunne blive til en sikker sejr.

– Vi var superglade for sådan en komfortabel sejr, for jeg syntes, at Skanderborg har leveret virkelig flot i år. Det undrede ikke mig, at det var svært i dag, men det fortæller også, at vi har fundet et relativt fint niveau, for jeg syntes ikke, at vi spillede over evne i dag. Vi spillede sådan lige under, hvert fald på et individuelt plan, og alligevel vandt vi sikkert over Skanderborg, og det gjorde mig glad, sagde cheftræneren.

De mange udskiftninger gør også, at holdet står skarpt til kampen på lørdag, og hvilken en. Holdet tager turen til Fyn, hvor de skal møde Odense Håndbold. Det er en kamp mellem de to seneste års finalister i Kvindeligaen og to hold, der begge kvalificerede sig direkte til kvartfinalen i Champions League i denne sæson. Kampen går i klokken 16.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Skanderborg Håndbold 36-29 (19-15)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 8, Michala Møller 7, Kaja Kamp 5, Henny Reistad 5, Nora Mørk 2 (1), Sanna Solberg 2, Anne Tolstrup Petersen 2, Julie Bøe Jacobsen 2, Caroline Gade 1, Live Rushfeldt Deila 1, Rikke Iversen 1.

Topscorer Skanderborg Håndbold: Laura Holm Andersen 5 (1).

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Skanderborg Håndbold: 1

2013 tilskuere i Blue Water Dokken.