Stærk præstation sikrede andenplads og to friweekender

18/02 - 2024

For at vinde på udebane over Rapid Bucuresti skal der en stor og koncentreret indsats til, og det leverede Team Esbjerg fra start til slut. En solid defensiv var med til at skabe mange tekniske fejl fra hjemmeholdet, og i anden halvleg satte danskerne trumf på, hvor de fik skabt en føring, som slog pusten ud af rumænerne, og dermed blev det til en andenplads i gruppespillet i EHF Champions League Women.

De tidligere resultater i turneringen betød, at Team Esbjerg var tvunget til at komme fra Bukarest med point, og det var med til at motivere holdet. Især forsvaret i kampens indledning var i særklasse.

Holdene skiftedes til at score, men den danske defensiv var med til at skabe en del rumænske fejl, og det var kun en målvogter i den anden ende, der var årsagen til, at Team Esbjerg ikke stak af på måltavlen noget tidligere.

Halvvejes inde i første halvleg fik Team Esbjerg skudt hul på målvogterne, og dermed trak de også fra. Forsvaret stod stadig stærkt, og en firemålsføring på de første 30 minutter var aldeles tilfredsstillende.

I anden halvleg faldt rumænerne helt sammen. For ikke blot med at forsvaret stadig stod godt, så begyndte Anna Kristensen også at tage godt fra, og med en skarphed i offensiven, som man kunne skære sig på, eksploderede føringen i dansk favør. Den var tæt på de 10 mål, og det var efter 40 minutters spil.

Rapid kunne ikke finde løsninger, og derfor havde Team Esbjerg ingen kvaler med, at holdene igen begyndte at bytte mål. På intet tidspunkt kom sejren i fare, for det var forsvaret med Kristine Breistøl i generalrollen for stærk til. Derfor blev det også til en sikker sejr på 24-33.

– Jeg syntes, at vi var i fin kontrol gennem det meste af kampen, og det kan vi være stolte af. Rapid havde kniven for struben og alt at spille for, og så spillede vi sådan en kamp, som vi kontrollerede det meste af, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Han pegede især på defensiven som værende årsagen til, at Team Esbjerg på intet tidspunkt i kampen var i fare for at misse kvartfinalepladsen.

– Vi havde et supergodt forsvar, hvor spillerne var enormt disciplinerede og kontrollerede fart i kampen på alle måder. Breistøl og Rikke Iversen spillede en flot kamp, men når det kommer til en god defensiv, så kan de ikke gøre det alene, men de havde en af deres bedre kamp, siger cheftræneren.

Andenpladsen betyder, at Team Esbjerg går direkte i kvartfinalen, men hvem modstanderen bliver, er endnu uvist. Det bliver dog vinderen af opgøret mellem Brest Bretagne Handball og FTC, og uanset hvem det bliver, så forventer cheftræneren to svære opgør.

– Vi kan få et hvile i et svart program med at få denne andenplads. Vi har spillet os frem til to friweekender, men nogen gange kan det spillemæssigt godt betale sig at spille en ottendedelsfinale. Men vi får de to friweekender, som vi kan have godt af, sagde Jesper Jensen.

Der går dog et stykke tid, før modstanderen i kvartfinalen bliver fundet. Inden gælder det Kvindeligaen, og på onsdag kommer Skanderborg Håndbold til Blue Water Dokken. De har i denne sæson været tæt på at skabe store overraskelser, og derfor skal Team Esbjerg være varsomme. Kampen går i gang klokken 18.30.

Kampen i tal:

CS Rapid Bucuresti – Team Esbjerg 24-33 (10-14)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 8, Nora Mørk 5 (1), Kaja Kamp 5, Michala Møller 3, Rikke Iversen 3, Kristine Breistøl 3, Live Rushfeldt Deila 2, Sanna Solberg 2, Marit Røsberg Jacobsen 1, Julie Bøe Jacobsen 1.

Topscorere CS Rapid Bucuresti: Orlane Kanor og Albertina Da Cruz Kassoma 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

CS Rapid Bucuresti: 2

I Mioveni Hall.