- Det er ikke et drømmescenarie at skulle vinde i Rapid

17/02 - 2024

Spændingen er i top, inden Team Esbjerg denne weekend drager afsted til Rumænien for at spille den sidste gruppekamp i EHF Champions League Women mod Rapid Bucuresti. Med et point, der adskiller de tre tophold, er alt åbent, men heldigvis kan esbjergsenerne selv afgøre deres skæbne, og måske ved de allerede inden kampstart om søndagen, om kvartfinalen er i hus.

For både Metz og Ikast skal spille deres kamp lørdag eftermiddag, og det er holdene, som kan true Team Esbjerg i stillingen. Metz ligger á point med de rødblusede, men er bedre indbyrdes. De skal møde FTC på hjemmebane, og ungarerne skal spille for deres plads i ottendedelsfinalen.

Ikast skal til Norge for at møde Vipers. Team Esbjerg er bedre indbyrdes end Ikast, der også har et point færre. Men i modsætning til alle de andre hold, er nordmændenes fjerdeplads allerede skrevet i sten. De har dermed intet andet at spille om end æren.

I sidste ende kan Team Esbjerg selv kvalificere sig til kvartfinalen ved at vinde i Rumænien, og så er de to andre kampe ligegyldige. Derfor ligger fokus også på at gå hårdt efter de to point om søndagen, og så kan der måske komme en gave allerede lørdag.

– Det er ikke et drømmescenarie at skulle vinde i Rapid, især fordi de også har noget at spille for. Så det kan gå hen at blive rodet eller en fantastisk weekend, men selv hvis det hele går galt, så ender vi på en tredjeplads, og det havde vi nok solgt den for, inden turneringen gik i gang, siger cheftræner Jesper Jensen.

Men forskellen på anden- og tredjepladsen er stor, og derfor er den værd at gå hårdt efter. Muligheden for at slippe for to kampe i et tæt pakket program, giver ekstra motivation og kan blive vigtig hen mod de afgørende kampe dette forår.

– Vi vil rigtig gerne have den andenplads. Det giver to friweekender, og det fjerner også den risiko, der ligger i at tabe ottendedelsfinalen, siger cheftræneren, der også giver sit bud på, hvordan det bliver til en sejr.

– Vi skal spille godt og holde os i ro. Der bliver et kæmpe tryk fra fansene i Rumænien, og især med en Rapid-hold, der har alt at spille for. Og så er det et klassehold med landsholdsspillere over hele linjen, så vi skal være gode, siger Jesper Jensen.

Flere spillere fik et hvil i Santander Cup-kampen i torsdag, og derfor står de stærkere og klar til at hente kvartfinalepladsen hjem fra Rumænien.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women, gruppespillet 14. runde mod CS Rapid Bucuresti søndag den 18. februar kl. 16.00 i Mioveni Hall:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad