Udebanetur går til den anden side af jernbanen

14/02 - 2024

Få gange kan man tale om lokalopgør i håndbold, men 5. runde i Santander Cup byder på et. Torsdag aften bliver Team Esbjergs spillerbus sandsynligvis i garagen, mens spillerne i stedet kan finde cyklen frem og køre ned til Rørkjærhallen, hvor IF 92, Esbjerg venter i første kamp i det tredje titelforsvar.

De tre seneste år er det endt med guld til Team Esbjerg i Santander Cuppen, og målet er, at det skal blive til fire. Den fornemme stime betyder også, at seneste nederlag i turneringen ligger helt tilbage i august i 2020, hvor Nykøbing F. Håndbold slog esbjergenserne ud.

IF92 har spillet sig frem til dette opgør, mens Team Esbjerg først træder ind i turneringen nu. I disse kampe har de forsvarende mestre tidligere været kyniske og slået modstander med uhyrlige store cifre. Derfor spår cheftræner, Jesper Jensen, heller ikke mange chancer til torsdagens modstander.

Niveauforskellen mellem toppen af Champions League og 3. division, hvor IF 92 i øjeblikket spiller, bør være for stor til, at der vil komme spænding i denne kamp, men derfor er det stadig vigtigt, at holdet går ind til kampen med en professionel tilgang. For det handler også om at repræsentere håndbolden fra dens bedste side.

– Jeg forventer, at vi vinder kampen. Der er dog ingen taktiske forberedelser. Det handler om at varme godt op og spille på et godt niveau med respekt for modstanderen. Vi skal præsentere os selv, for det er en stor kamp for dem, siger Jesper Jensen.

For mange af spillerne i Team Esbjergs trup begyndte deres karriere i lignende haller i unge aldre. Dengang talte de til tre for at undgå en skridtkendelse, og hvor det vigtigste var, at man var med. At kampen spilles få minutter væk fra Blue Water Dokken, gør kun oplevelsen endnu mere speciel, da holdet nu kan give endnu mere tilbage.

– Det er fedt at skulle møde et lokalt hold. Vi slipper for køreturen, men mest af alt kan vi præsentere os selv i en mindre hal og give flere en god oplevelse. Det samme kan vi også gøre for nogen ungdomsspillere, hvor vi belønner deres slid og det arbejde, som de og Team Esbjerg HK har gjort. Vi skal selvfølgelig levere en god indsats og vise, at vi kan lide at spille håndbold. Også hos en forening, hvor alle på holdet begyndte, siger Jesper Jensen.

Truppen til kampen indeholder også tre mulige debutanter. Louise Haandbæk, Camilla Thorhauge og Mie Bechmann tager med, mens flere af de etablerede spillere får et hvil inden en vigtig kamp i Bukarest.

Team Esbjergs trup til kampen i Santander Cup 5. runde mod IF 92, Esbjerg torsdag den 15. februar kl. 19.00 i Rørkjærhallen:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Caroline Gade og Louise Haandbæk
Højre fløj: Anne Tolstrup Petersen
Streg: Mie Bechmann, Kaja Kamp og Camilla Thorhauge
Bagspillere: Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller og Luciana Resende Rebelo