Team Esbjerg fandt de afgørende procenter i anden halvleg

13/02 - 2024

København Håndbold viste sig at være lige så stor en udfordring som ventet for Team Esbjerg. Halvvejes inde i udebaneopgøret var alt lige, men langsomt begyndte gæsterne at få overtaget, og det gav de ikke slip fra i den 20. sejr i træk i Kvindeligaen.

Fra start var Team Esbjerg udfordret på defensiven. Hjemmeholdet havde ikke de stor problemer med at spille sig frem til store chancer, og så var der heller ikke meget, som hverken Amalie Milling, eller senere Anna Kristensen, kunne gøre. Især Stine Jørgensen havde fundet det gode spil frem hos København, og hun stod også noteret syv mål i de første 30 minutter.

Omvendt viste Esbjerg-offensiven sprudlende spil, men det var dog krydret med lidt flere tekniske fejl end værterne. Flere gange lykkedes det gæsterne at få kontakt, efter de var kommet bagud med to-tre mål, og ofte røg de derefter ind i en ny periode, hvor det igen gik ned ad bakke, og en ny København-føring var blevet etableret.

Da Team Esbjerg gik ned i deres 6-0-forsvar igen, kom der lidt mere at arbejde med, og det var tæt på, at de kunne gå til pause med en føring, men en hurtig udligning kort før tid betød, at det var status quo efter de første 30 minutter.

– Der var mange ting, der var årsagen til, at vi blev lidt udfordret i første halvleg. København var dygtige og forberedte på vores offensive forsvar, og så satte de også en høj fart, da de kendte vores hårde kampprogram, og det var med til at gøre det svært for os, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Billedet ændrede sig totalt i anden halvleg. København begyndte bedst i de første fem minutter, men herefter faldt de lidt sammen. Anna Kristensen tog fra i målet, og Henny Reistad kørte videre i offensiven, hvor hun sluttede med 12 mål. Gæsterne kom frem til chancerne, men det blev også til mange flere tekniske fejl, end de tre de havde i første halvleg.

Derfor kunne Team Esbjerg trække afgørende fra hen mod afslutningen af kampen. Kynismen var forskellen, hvor gæsterne udnyttede de svage København-perioder til fulde, mens hjemmeholdet ikke gjorde det samme i de esbjergensiske. Faktisk legede udeholdet med en 10-målsføring, men det forblev ved de syv, hvilket også var mere end godkendt på denne udebane.

– Vi fik lukket ned for deres kontraer, og de fik ingen mål på det i anden halvleg. Så syntes jeg også, at vi fik presset deres skytter mere, og det gav Anna Kristensen bedre betingelser, og hun havde en flot anden halvleg, sagde cheftræneren, der var lykkelig over, at holdet kan tage hjem fra en udebanetur, som holdet har stor respekt for.

– Vi sled for at få marginalerne over på vores side, og vi fik lukket hullerne i forsvaret. Det er flot at tage derover og vinde, når København spillede på dette niveau. Så det var en flot sejr efter en flot holdindsats, sagde han.

Næste kamp er allerede på torsdag. Og selvom det er en udebane, så er det måske nemmere at tage cyklen end bilen.

Rørkjærhallen er scenen for 5. rundekampen i Santander Cup mellem IF92 og Team Esbjerg. Kampen går i gang klokken 19, hvor de tre gange forsvarende mestre sætter gang i endnu et titelforsvar.

Kampen i tal:

København Håndbold – Team Esbjerg 27-34 (19-19)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 12, Nora Mørk 8 (5), Kaja Kamp 3, Marit Røsberg Jacobsen 3, Michala Møller 2, Live Rushfeldt Deila 2, Rikke Iversen 2, Sanna Solberg 1, Anne Tolstrup Petersen 1.

Topscorer København Håndbold: Stine Jørgensen 8 (4).

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

København Håndbold: 3

I Frederiksberg-Hallen.