Første halvlegs suverænitet blev skiftet ud med fejlfuld anden

10/02 - 2024

Festfyrværkeriet i de første 30 minutter fra Team Esbjergs hånd var i en helt anden boldgade end gæsternes fra KR Krim Mercator Ljubljana. Det kunne være endt i en stor afklapsning af slovenerne i EHF Champions League Women, men anden halvleg satte en lille stopper for den helt store fejring. Og det på trods af, at sejren blev på otte mål.

Med to runder tilbage af Champions League var Team Esbjerg begyndt at blive presset i stillingen. Derfor skulle der to point til mod Krim. Og det så ud til at være en af de dage for hjemmeholdet, da kampen blev fløjtet i gang.

Hurtigt stod det klart, at Team Esbjerg havde ramt noget. Michala Møller gjorde det efter seks minutter til 5-1, og så var festen allerede i gang i Blue Water Dokken.

Den gode start skyldtes især en arbejdsom defensiv. De gav intet til gæsterne, og det var kun russiske Daria Dmitrieva, der kunne finde løsninger på forsvaret. Dette gjorde også, at Amalie Milling fik gode betingelser i målet, og hun kvitterede med en redningsprocent på 63 efter de første 30 minutter.

Offensivt havde holdet heller ikke de store udfordringer. De kom ofte frem til gode skudchancer, og selvom det var en tidligere verdensmester overfor dem i Barbara Arenhart, blafrede målnettet hele 19 gange i første halvleg.

– Vi ramte især noget flot forsvarsspil i de første 30 minutter. Milling stod godt, men jeg syntes også, at defensiven var god. Vi har snakket om skiftet fra liga- til Champions League-mode med masser af fysik fungerede godt, og så manglede Krim også deres to stregspillere, hvilket naturligvis ikke var en ulempe for os, og når man får de “gaver” undervejs, så skal man udnytte dem, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Og det gjorde Team Esbjerg også ved at være foran med 19-7 efter første halvleg.

Dermed kunne det godt ligne, at hjemmeholdet ville begynde at spare lidt kræfter i en hårdt program, der tæller tre kampe i næste uge, men Krim havde også noget at sige.

De kom ud i et mere offensivt forsvar, der var med til at fjerne den rytme, som værterne var kommet ind i, og de fik bonus ud af det. Samtidig kørte Dmitrieva videre i samme tempo, og hun lagde ud med at score fire mål i de første syv minutter.

Efter 10 minutter havde gæsterne hentet fire mål, og Jesper Jensen måtte ty til syv mod seks for at få bugt med det offensive forsvar. Men for mange tekniske fejl gav gæsterne et par scoringer i tomt mål, og de 2407 tilskuere i Blue Water Dokken begyndte at sidde nervøst i sæderne.

For langsomt hentede Krim ind på Team Esbjerg og med 10 minutter igen begyndte det at blive kriminelt, da føringen lige pludselig kun var på plus fem. Heldigvis lykkedes det hjemmeholdet har holde hovederne kolde i de afgørende minutter.

– Dmitrieva fik lov til at lave alt for meget i starten af anden halvleg og vi stod for langt væk fra hinanden, hvor vi i første halvleg stod sindssygt tæt. Det var også lidt et spørgsmål om at prøve at fordele lidt af ressourcerne i anden halvleg, eftersom vi var foran med 12, så vi prøvede at se, om vi kunne “slippe afsted” med færre brugte kræfter. Det endte det dog ikke med, men det har vi det okay med, for når man spiller mod Krim, så giver det ikke sig selv. Vi fik muligheden, prøvede det af, men det lykkedes ikke, sagde Jesper Jensen.

Team Esbjerg gik fra 25-20 til 28-20, og det var nok til, at lettelsens suk indtraf i Blue Water Dokken med små fem minutter igen.

Sejren blev på 29-21, og dermed lykkedes det Team Esbjerg at lægge maksimalt pres på Ikast, der i morgen skal spille hjemme mod Metz.

– Jeg plejer at holde med de danske hold i Champions League, men i morgen vil jeg ikke have noget imod, at Metz tager et point, sagde cheftræneren med et skævt smil.

For hvis det lykkes franskmændene at tage point fra midtjyderne, er Team Esbjerg sikret andenpladsen i Champions League og dermed kvartfinalepladsen. Hvis det sker, skal de møde vinderen af opgøret mellem Gruppe A’s tredjeplads og Gruppe B’s sjetteplads. Men det er stadig helt åbent, hvem der får de pladser.

Tirsdag er der allerede kamp igen for Team Esbjerg, hvor de skal den lange tur østpå til hovedstaden for at møde København Håndbold. Og to dage senere venter et interessant opgør i Santander Cup, hvor bysbørnene fra IF92 er modstanderen. Kampen på tirsdag begynder klokken 20.