Fra drømme om førsteplads til kamp om kvartfinale

09/02 - 2024

Med to nederlag i træk er Team Esbjerg lige pludselig gået fra en førsteplads til at blive åndet i nakken af Ikast på tredjepladsen i EHF Champions League Women. Og med to runder igen af grundspillet i turneringen er spændingen på sit højeste i kampen om pladserne i kvartfinalen. Af den grund bliver opgøret denne lørdag aften vitalt, og det er mod Krim Mercator Ljubljana, der tidligere har vundet over Jesper Jensens tropper.

I første omgang bør vi tage et kig på stillingen. Metz fører med to point – og er bedre indbyrdes – ned til Team Esbjerg, der har et point – og er bedre indbyrdes – ned til Ikast. Dermed ligner det, at de to danske hold skal kæmpe om andenpladsen og den sidste, direkte kvartfinaleplads. Vipers har fire point op til Ikast og kan derfor ikke nå det.

Team Esbjerg har Krim hjemme og Rapid Bucuresti ude, mens Ikast har Metz hjemme og Vipers ude. En lille fordel for esbjergenserne, men Ikast har tidligere slået både Metz og Vipers, og derfor kan de ikke vide sig sikre.

Men en anden fordel er, at Team Esbjerg selv kan afgøre det, ved at vinde de to sidste kampe, og det har sin betydning. Samtidig er der i denne weekend også en hjemmebane, som skal beskyttes.

– Hver gang vi er på hjemmebane i Champions League, vil vi rigtig gerne vinde. Drømmescenariet er, at vi kan vinde, og at Metz slår Ikast, og så er vi videre, siger cheftræner Jesper Jensen.

Kampen mellem Ikast og Metz spilles søndag, og derfor kan Team Esbjerg lægge fuldt fokus på at vinde over Krim, og så kan man dagen efter håbe på det bedste.

Men at vinde over slovenerne er lettere sagt end gjort. Tilbage i begyndelsen af sæsonen viste de, at der er masser af kvalitet i mandskabet, og derfor skal der en toppræstation til, hvis de to point skal være danske.

– Det bliver en svær kamp mod et hold, der har ekstremt meget rutine. De har dog leveret meget varierede præstationer i denne sæson, og det så vi selv tilbage i efteråret. Men det er et hold med dygtige spillere, som har været med på topniveau i mange år, så de har enten en verdensklasse eller en tidligere verdensklasse spiller på hver position, siger cheftræneren, der efter de to seneste nederlag vil kigge indad sammen med holdet.

– Man skal tage de muligheder, der kommer i kampene, og nu har vi spillet mod de to hold, som er allerbedst til at give modstanderen færrest muligheder, og forhåbentlig har vi lært lidt af det. Nemlig at man skal være god for at slå de bedste. Metz og Vipers spiller god

håndbold, men det er ikke altid at deres topniveau er det bedste, men de er bare enorm effektive, og det skal vi også være, når vi spiller disse kampe, siger han.

Holdet kom også helskindet gennem midtugekampen i Kvindeligaen, hvor der endda var overskud til at give de mere bærende kræfter pause. Derfor er hele holdet klar til at jagte andenpladsen.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women, gruppespillet 13. runde mod RK Krim Mercator Ljubljana lørdag den 10. februar kl. 18.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad