Stærk første halvleg grundlagde ny sejr

07/02 - 2024

En koncentreret indsats i de første 30 minutter var med til, at Team Esbjerg kunne rotere lidt rundt blandt spillerne i anden halvleg. Derfor var der også et stort udsving i resultaterne isoleret set på de to halvlege. Men det ændrede ikke ved, at det var en ganske tilfreds cheftræner, der kunne se to point tikke ind på kontoen i Kvindeligaen med en sejr over Aarhus United.

Team Esbjerg valgte noget helt nyt til onsdagens kamp mod Aarhus United. Fra kampens start var det et 321-forsvar, der dækkede op mod gæsterne, og det gav hurtigt bonus for hjemmeholdet. Gang på gang løb udeholdet ind i en mur, og de havde store udfordringer med at spille sig i gennem et Team Esbjerg-mandskab, der var på dupperne.

Efter 10 minutter gjorde Anne Tolstrup Petersen det til 7-2, og det tvang Aarhus United til at tage en timeout. De skulle finde et svar på den stærke defensiv.

Svaret blev syv mod seks, hvilket tvang værterne tilbage i 6-0, og det endte med at blive svaret for dem resten af kampen.

– Vi vil gerne være svære at spille mod, og så skal vi også finde noget, som svært for andre at spille mod. Og i dag så det flot ud. Det var ikke noget, som vi har brugt meget tid på endnu, men det fik et rigtig flot start i dag med fine skud til målvogterne, og det honorerede de også med redninger. Jeg ville gerne have haft mere tid med det i dag, men det kunne vi ikke selv styre, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Men selv efter Aarhus United gik i syv mod seks, lykkedes det stadig Team Esbjerg at finde gode muligheder offensivt. Derfor blev føringen også udbygget, og den endte også med plus 11, da der blev fløjtet til pause.

I anden halvleg blev der roteret godt og grundigt i opstillingerne. Spillerne kom lidt på uvante defensivt, og det blev også til lidt flere tekniske fejl. Samtidig kørte gæsterne videre med syv mod seks, og det fik de bedre udnyttet i de sidste 30 minutter.

Derfor blev lidt at hullet også lukket, men der var aldrig rigtig tvivl om, at det skulle blive en Team Esbjerg-sejr. Til det var forspringet fra første halvleg for stort. Og selvom gæsterne gik fra minus 11 til minus syv, så var det stadig en cheftræner, der af flere årsager, var ganske tilfreds.

– Det var en god præstation. Aarhus spillede syv mod seks i omtrent 45 minutter af kampen, og jeg syntes, at vores forsvar var rigtig fint langt hen ad vejen. De scorede 25 mål mens de spillede syv mod seks i det meste af kampen, sagde Jesper Jensen, der forklarede udviklingen i anden halvleg:

– Den blev på nogen måder lidt rodet, og det var fordi, vi skiftede meget og stod i anderledes opstillinger, især defensivt. Men langt hen ad vejen var det rigtigt fint. Vi gav pause til flere spillere. Nora spillede ikke, Henny spillede kun i forsvaret, Sanna spillede kun 20 minutter og Kristine fik kun en halv kamp. Så kan man altid spørge, om vi kunne have vundet større, når vi nu førte med 11 ved pause, og det kunne vi godt, men så skulle vi også have lagt mere energi i det. Det gjorde vi i første halvleg, hvor vi spillede superflot, men det var kalkuleret i forhold til kampprogrammet.

Sejren er den 19. i træk i Kvindeligaen i denne sæson.

Lørdag skal holdet igen i aktion, og det er en af de vigtige. En sejr over Krim Ljubljana er vital, da Ikast er begyndt at ånde Team Esbjerg i nakke efter to nederlag i træk. En sejr vil rykke holdet endnu tættere på kvartfinalen, og hvis Ikast taber point til Metz samt to point på hjemmebane over slovenerne, så vil den være hjemme. Kampen går i gang klokken 18.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Aarhus United 32-25 (23-12)

Målscorere Team Esbjerg: Michala Møller 6 (3), Marit Røsberg Jacobsen 6, Julie Bøe Jacobsen 4, Kristine Breistøl 3, Sanna Solberg 3, Henny Reistad 3 (2), Rikke Iversen 2, Anne Tolstrup Petersen 2, Kaja Kamp 1, Luciana Rebelo 1, Live Rushfeldt Deila 1.

Topscorer Aarhus United: Sofia Deen 6 (3).

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Aarhus United: 1

1851 tilskuere i Blue Water Dokken.