Hver kamp giver mulighed for at optimere

06/02 - 2024

Efter endnu et nederlag i EHF Champions League Women skal Team Esbjerg igen forsøge at samle sig op i Kvindeligaen. Modstanderen er Aarhus United, og kampen er en glimrende mulighed for at optimere spillet frem til foråret, og der er flere ting, som holdet kan tage fat i, mener cheftræneren.

I første omgang er der nogen ting defensivt, som holdet skal have fundet nye aftaler i. Det er ganske naturligt, at når man mister en krumtap i form af Kathrine Heindahl og skal til at finde nye konstellationer, at det tager tid at tilvænne sig.

Men der er stadig masser af tid til foråret, og holdet ved godt, at det kommer til at tage tid. Derfor er alle kampe vigtige, da de giver muligheden for at bygge mere og mere på. Og i sidste ende handler det heller ikke om, hvordan man spiller nu, så længe man står bedre til foråret.

– Der skal fokus til for at vinde over Aarhus, og så vil vi gerne se, om vi ikke kan rette på nogen af de småting, som vi var ærgerlige over i kampen mod Metz. Der var en del defensivt, som vi gerne ville have gjort bedre, og så var der nogen detaljer i angrebet, men vi kæmper stadig hen mod at toppe i foråret, siger cheftræner Jesper Jensen.

Med seks runder tilbage af grundspillet står Team Esbjerg med gode kort på hånden. Med 18 sejre ud af lige så mange mulige og med fire point ned til Ikast og Odense på anden- og tredjepladsen, er der blevet slået et solidt hul.

Udfordringerne ligger dog i, at senere på sæsonen venter to udebanekampe mod netop Ikast og Odense, og derfor er det vitalt, at vinde de resterende opgør for at lægge maksimalt pres på dem.

En sejr over Aarhus United er derfor et vigtigt mål, og her bliver det en kamp om at kunne acceptere nederlaget i Frankrig og få de to point.

– Der er altid mange trusler, som man skal holde øje med, når man møder et hold i ligaen. Men vi er så heldige, at vi selv har så mange dygtige spillere, at vi selv er en trussel. Vi skal være til stede i kampen, og hvis vi er det, så vinder vi. Hvis ikke, så er der mange hold, der er klar til at tage point fra de store hold, siger Jesper Jensen.

Cheftræneren meddeler, at alle skulle være klar til kamp. Kun Mette Tranborg og Kathrine Heindahl sidder ud, og de er begge godt i gang med genoptræningerne.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen grundspil runde 19 mod Aarhus United onsdag den 7. februar kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Caroline Gade og Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad