Ét nederlag slår ikke de danske mestre ud af kurs

23/01 - 2024

For første gang siden september måtte Team Esbjerg i weekenden gå fra banen uden point. Vipers Kristiansand var bedst, og derfor var der ikke meget at juble over i weekenden. Men ét nederlag set over seneste 23 kampe er stadig en unik bedrift, og derfor er holdet også klar til at starte en ny stime onsdag aften, hvor de gæster Ringkøbing Håndbold i Kvindeligaen.

Og det gælder om at kigge på helheden i stedet for at gruble for meget over det ene nederlag, hvor ondt det end gør. Denne helhed fortæller, at Team Esbjerg i denne sæson har været ekstrem skarpe. 27 sejre og kun tre nederlag er stadig fremragende omtrent halvvejs inde i sæsonen, og det har indtil videre betydet to førstepladser i Champions League og Kvindeligaen, samt en guldmedalje i Santander Cup.

Derfor føler cheftræner Jesper Jensen også, at holdet hurtigt kan komme tilbage på sejrssporet. Selvtilliden er stadig i top, og troen på to nye point er til stede.

– Det handler om at kigge på kampene over en større flade end den ene kamp, for ellers bliver det lidt tilfældigt. Det er så klart, at den ukuelige selvtillid får et lille rids, men mon ikke den kommer tilbage igen rimeligt hurtigt, siger Jesper Jensen.

Ringkøbing Håndbold står i vejen onsdag aften. De bordeaux-blusede fra fjordbyen har etableret sig som et Kvindeliga-hold igen, efter de for nogle år tilbage var nede at vende i 1. division, og i øjeblikket ligger de blandt det tætte midterfelt med fire andre hold, der kæmper om de tre sidste pladser i slutspillet.

En stærk defensiv er et af holdets store styrker. Det er i hvert fald noget, som Jesper Jensen mener, Team Esbjerg tidligere har haft udfordringer med.

– Det handler om, at vi skal spille på vores præmisser. Ringkøbing har en blanding af stærke, fysiske spillere i defensiven, og hurtige fødder i offensiven, og så er det et hold, der kan drille de fleste på gode dage. Deres forsvar er deres største force, når de møder de bedste hold. Så er jeg godt klar over, at Ikast fandt noget, da de mødte dem, men vi har haft problemer mod et fysisk forsvar, siger cheftræneren.

Han ser også frem til, at holdet får muligheden for at komme tilbage på det sejrsspor, som det har kørt på i flere måneder.

– Det vigtigste bliver at komme tilbage igen til det, vi gerne vil. Vi ville gerne kunne lave lidt om ved Vipers-kampen, men vi har leveret igennem lang tid, og vi satser også på at komme tilbage på sporet igen, siger Jesper Jensen.

Sanna Solberg var syg i søndags, og Rikke Iversen udgik i samme kamp, men begge forventes at være klar igen onsdag aften.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen grundspil runde 16 mod Ringkøbing Håndbold onsdag den 24. januar kl. 19.00 i Green Sports Arena:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Caroline Gade og Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad