Kvartfinalen er tæt på efter sejr i topkamp

13/01 - 2024

Hen mod slutningen af opgøret fik Team Esbjerg sat turboen på mod FTC-Rail Cargo Hungaria, der ikke kunne følge med. Derfor blev det til en ny sejr i EHF Champions League Women, hvilket bringer kvartfinalen umådelig tæt på.

Team Esbjergs ottende sejr i træk i den internationale turnering kom i hus hen mod slutningen af opgøret. Indledningsvis var det to hold, der var sat godt op mod hinanden. Det lykkedes nemlig ikke i de første 30 minutter for nogen af holdene at skabe en betydelig føring.

Det var dog hjemmeholdet, der gik til pause med en etmålsføring, men Team Esbjerg havde stadig gode muligheder, da spillet lige manglede den sidste skarphed, før det hele ville klikke.

Det gjorde det lidt mere i anden halvleg. Danskerne fik hurtigt sat sig i førersædet, ført an af Nora Mørk og Henny Reistad, der næstede scorede efter velbehag.

Samtidig begyndt forsvaret også at finde en fodfæste, som ungarerne ikke kunne rokke dem ud af. Dette førte også til bedre betingelser for Anna Kristensen i målet, der virkelig spillede sig op. Især i de sidste 10 minutter.

For selvom Team Esbjerg havde skabt en føring på to-tre mål, så lukkede målvogteren godt af. Det gav gæsterne ro, og denne holdt kampen ud.

Med fem minutter igen og to hurtige, ungarske scoringer tog cheftræner Jesper Jensen en timeout, da FTC reducerede til 27-30. Det lille afbræk var med til at give holdet det sidste, og det gav pote.

Kristine Breistøl hamrede afsted fra afstand, og samtidig forsatte Anna Kristensen med at lukke af, og derfor blev det til en femmålssejr i Ungarn.

– Vi var konsekvente og disciplinerede. Vi holdt os inde i kampen, og i anden halvleg fandt vi en løsning i forsvaret ved at spille 5-1. FTC skulle kæmpe for hvert mål, mens vi vandt kontrakampen ret stort. Derfor løb de måske lidt tør for kræfter, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Sejren betyder, at Team Esbjerg rent matematisk er sikret en ottendedelsfinale, men holdet står også godt til at komme direkte i en kvartfinale ved at ende i top to i puljen. Med fire kampe igen skal der ikke mange sejre til før det også er en realitet.

– Hvor vigtig denne sejr er, kan vi først se senere, men nu er vi sikker på at gå videre. Der venter dog stadig mange, svære kampe, inden vi kan spille os videre til en kvartfinale. Ikast er nok den tætteste modstander, så der skal ikke mange sejre til, sagde cheftræneren med hentydning til, at Team Esbjerg er bedre indbyrdes end midtjyderne, der har syv point op, og derfor er det reelt otte point, de skal hente. De mangler dog at spille deres kamp i denne weekend.

Onsdag er næste gang, Team Esbjerg skal spille deres kamp. Ajax København kommer på besøg, og sidst de var i Blue Water Dokken, gik det ikke særligt godt for hjemmeholdet. Men der er blæst meget vind indover byen siden, og derfor er holdet klar til holde sin ubesejrede statistik mod københavnerne. Kampen går i gang klokken 18.30.

Kampen i tal:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Team Esbjerg 28-33 (16-15)

Målscorere Team Esbjerg: Nora Mørk 11 (5), Henny Reistad 10, Kristine Breistøl 5, Rikke Iversen 2, Marit Røsberg Jacobsen 2, Kaja Kamp 1, Michala Møller 1, Sanna Solberg 1.

Topscorere FTC-Rail Cargo Hungaria: Katrin Klujber og Dragana Cvijic 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

FTC-Rail Cargo Hungaria: 3

I Erd Arena.