Team Esbjerg med mulighed for pokal-hattrick

29/12 - 2023

Et elektrisk publikum i Blue Water Dokken var med til at sende Team Esbjerg videre til finalen i Santander Cup. Trods stor indsats af Odense Håndbold var det “hjemmeholdet”, der kunne løfte armene i vejret med en sejr på 36-32 over fynboerne, og dermed har de muligheden for at vinde den tredje pokaltitel i træk.

Indledningen var der lige lidt timing, som skulle på plads, og det førte til flere tekniske fejl. Odense fik skabt en lille føring, men efter Team Esbjerg igen fandt takten, blev den føring hurtigt annulleret igen.

Herefter gik det hurtigt. De to angrebsmaskiner kørte modstanderens forsvar over ved hver boldbesiddelse. Fynboerne prøvede gennem hele kampen at sætte tempoet højt op, og det fangede flere gange esbjergenserne på hælene, hvilket førte til mål.

Anna Kristensen fik dog en glimrende start i målet, og derfor var det også Team Esbjerg, der havde teten. Da Michala Møller gjorde det til 12-9, byttede Odense målvogter, og det gav pote for dem. Yara ten Holte kom ind og leverede flere redninger, som var med til at holde gæsterne inde i opgøret. Samtidig lykkedes det også Odense at få bugt med det esbjergensiske forsvar, og derfor fik de hentet lidt af føringen hen mod slutningen af første halvleg.

Det var dog Team Esbjerg, der kunne begynde anden halvleg med en føring på 18-16. En føring, der ikke blev ændret meget på i begyndelsen. En ændring skulle der til, og her kom Live Rushfeldt Deila ind i billedet.

Det nye nordmand fik sin debut, og hun leverede fra start. Et tilkendt straffe og en scoring inde for de første fem minutter, og tilskuerne i Blue Water Dokken sendte kærligheden tilbage.

– Det var vildt fedt at få debut. Især når der var sådan en stemning. Men holdet var også gode til at spille op til mig, sagde Live Rushfeldt Deila, der fik sendt et mål yderligere i kassen.

Med to Nora Mørk-mål og et Michala Møller gennembrud oveni debutkassen fra Deila, havde Team Esbjerg nu skabt et forspring på seks mål. Roen var begyndt at indtræffe på holdet, hvor der forinden havde været lidt spænding. Men esbjergenserne fik holdt de tekniske fejl nede, hvilket var med til at holde Odense en armslænge væk.

Men man kan aldrig hvile for meget mod et mandskab som Odense. De kæmpede til det sidste for at holde finaledrømmen i live, og med to minutter igen kunne de reducere til 34-32. Heldigvis set med Esbjerg-øjne kom Amalie Milling i vejen, og i angrebet efter satte Michala Møller punktum for at flot præstation af Team Esbjerg. At Milling også lige fik nappet Odenses chance lige efter satte kun streg under, at dette var Esbjergs aften.

Og det giver holdet mulighed for den tredje pokaltitel i træk.

– Det lyder dejligt, sagde cheftræner Jesper Jensen, inden han fortsatte:

– Jeg er dog allermest glad for, at vi vandt i dag. Inden kampen var begge hold lidt shaky, efter vi havde få træningspas inden. Vi lagde ud med at lave tre tekniske fejl, men så fandt vi også ind i rytmen. Vi havde brugt meget tid på at snakke om, at det godt kunne ske, og derfor skulle vi acceptere det. Vi skulle så selvfølgelig prøve at undgå det, men fremfor alt holde spillet kørende, og det syntes jeg, at vi gjorde rigtig flot med fantastisk angrebsspil.

Allerede i morgen skal finalen spilles. Den første semifinale blev vundet af Nykøbing F. Håndbold, der efter en tæt kamp, kunne juble over finalepladsen. Kampen går i gang klokken 16 i Blue Water Dokken.