Nykøbing står i vejen for perfekt afslutning af 2023

29/12 - 2023

Årets sidste kamp er en finale af de helt store. Team Esbjerg spillede sig i guldkampen ved at besejre Odense Håndbold i en tæt semifinale i Santander Cup Final4. Lige så tæt var Nykøbing F. Håndbolds kamp mod Viborg HK, og derfor står de to duellanter på årets næstsidste dag over for hinanden i et direkte opgør om titlen som pokalvinder.

En sejr for Team Esbjerg vil næsten være historisk. Sidste gang en klub vandt pokalturneringen tre gange i træk var Viborg HK, som fuldendte deres hattrick for 15 år siden.

Det er dog ikke noget, som truppen tænker på. I første omgang skal der spilles et opgør mod Nykøbing F. Håndbold, der er en håndfuld i sig selv. De leverede en god forsvarspræstation i semifinalen mod Viborg HK, og det forventer cheftræner Jesper Jensen også kommer til at ske igen, men pokalfinaler har deres eget liv.

– Oftest bliver sådanne pokalfinaler lidt rodet. På papiret har vi den stærkeste trup, men Nykøbing er nok bare det bedste kontrahold i Danmark, så det bliver megasvært. Der er mange ting, som man skal forholde sig til mod dem. De kan sætte mange forskellige typer ind i angrebet, de har mange forskellige systemer, og de har et godt forsvar, siger Jesper Jensen.

Og hvis kampen bliver rodet, er det en fordel for Nykøbing F. Håndbold. Et begreb, som er blevet brugt om dem, er organiseret kaos. Med deres tempo især i kontradelen kommer de ofte med fuld fart over stepperne, og det skal Team Esbjerg få bugt med.

– De er gode til at være i det kaos, og det kommer helt tilbage fra, da Kristina Kristiansen kom til, hvor hun har været med til at manøvrere skibet sikkert i havn hver gang, så det bliver spændende, siger cheftræneren.

At begge mandskaber kommer til kampen med en sejr i bagagen, kommer til at betyde enormt meget. Den værste rust efter en pause på næsten en halvanden måned er blevet slået væk, og samtidig giver en sejr også selvtillid. Og det har Team Esbjerg fået.

– Vi skal spille med samme intensitet, som vi gjorde i semifinalen og med samme høje energi. Vi skal holde fokus på at blive ved med at jagte den gode detalje, og det er det, som er svært, når man har været væk fra hinanden i så lang tid. Så er det, at systemer ikke altid lige sidder. Det gjorde de i semifinalen, og det skal vi se, om vi ikke kan kopiere igen, siger Jesper Jensen.

Det er de samme spillere, som var med i semifinalen, der kan sikre Team Esbjergs tredje pokaltitel træk.

Team Esbjergs trup til kampen i Santander Cup finale mod Nykøbing F. Håndbold lørdag den 30. december kl. 16.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Rebelo og Henny Reistad