Team Esbjerg får fire på stribe mod Ikast op til julen

19/11 - 2023

Toppen af EHF Champions League-gruppen, toppen af Kvindeligaen med maksimumpoint og deltagelse ved Santander Cup Final4 på hjemmebane mellem jul og nytår. Der er meget fejre i øjeblikket for Team Esbjerg, der søndag eftermiddag for fjerde gang på tre uger kunne juble over en sejr mod Ikast Håndbold.

Ligesom det tredje opgør blev det til en intens fight. Team Esbjerg havde teten det meste af kampen, men midtjyderne gav aldrig op og viste stor karakter i deres fight. Men hjemmeholdet viste sig for stærke trods flere udfordringer undervejs i kampen.

De første kom allerede i første halvleg, hvor skader satte en stopper for spilletiden til Henny Reistad og Rikke Iversen. De to kom ikke mere på banen, men karakteristisk for klubbens efterår, trådte andre i stedet frem i rampelyset. Noget de hurtigt fandt sig tilpas med.

Kampens indledning var lige så tæt som sidste weekend. Scoretavlen gav aldrig mere end plus et til et af holdene før slutningen af første halvleg. Anna Kristensen indledte opgøret forrygende, og det lignede igen en af de kampe for målvogteren.

Desværre fandt Ikast skarpheden igen, og Amalie Milling fik så muligheden for at vise sin klasse, og det gjorde hun også. Dette var med til at Team Esbjerg fik skabt en føring i pausen på fire mål.

I anden halvleg var det Kristine Breistøl, der brændte banen af. Den skudstærke nordmand stod for fem af Team Esbjergs seks første mål, og det førte hendes måltotal op på 10 på det tidspunkt. Hun endte med 12, hvor det sidste var med finesse og på et afgørende tidspunkt.

For selvom Team Esbjerg fik skabt en føring på syv – 30-23 – hen ad de sidste 30 minutter, så gav Ikast aldrig op. En fandenivoldskhed tog over i dem, og de hentede føringen stille og roligt.

Da gæsterne fik reduceret til 34-32 med få minutter igen, var der behov for lidt trylleri. Det første leverede Anne Tolstrup Petersen, da hun var en skarp vinkel fik overlistet gæsternes målvogter. Team Esbjerg holdt stand i forsvaret efter og i det efterfølgende angreb, leverede Nora Mørk og Breistøl dagens detalje, da højrebacken vippede den op til Breistøl, der scorede sit 12. mål med to minutter igen til stillingen 36-32. En føring, udeholdet ikke kunne komme tilbage fra.

– Det er to supergode hold, så selvfølgelig skal disse opgør være tætte. Det handler altid om de små ting: Hvem har målvogteren på dagen og hvem har scoringerne på dagen, så det kommer altid ned til det sidste, og der syntes jeg, at vi har været gode. I hele efteråret har vi vist, men også i disse fire kampe mod Ikast, at vi har et højt niveau og et højt internationalt niveau ved at lave få fejl og tage vores chancer i kampene, sagde cheftræner Jesper Jensen, der sendte roser ud til flere.

– Anna Kristensens start på kampen var helt vild, og det holdt os inde i opgøret i de første 10 minutter. Så kom Amalie Milling ind og gjorde det rigtig godt også, så vi havde to målvogtere, der gjorde det godt. Kristine Breistøl kom også ind og gjorde det stærkt men var ved at løbe tør for energi. Men jeg syntes, det var svært at fremhæve nogen, for det var en af de kampe, hvor vi bare mø bøje os i støvet for alle spilleres præstation. De var intense, uanset hvad der skete, sagde han.

Sejren betyder, at Team Esbjerg fortsat ligger alene på førstepladsen i gruppen med to point ned til Metz på andenpladsen og med fire til Ikast på tredjepladsen. Samtidige er Jesper Jensens tropper bedre indbyrdes over midtjyderne, hvilket har betydning ved point lighed.

Den flotte placering med seks kampe igen i gruppespillet, topplaceringen i den danske liga og pladsen i Final4 i Santander Cup gør, at klubben kan se tilbage på et jubelefterår.

– Det her er drømmescenariet. Vi kunne ikke har skrevet det bedre. Vi har tabt i Krim, men ellers har vi ikke tabt nogle i ligaen, Champions League eller pokalturneringen. Det er exceptionelt og vildt set på de udfordringer, vi har haft med skader. Det har været til perfektion, sagde Jesper Jensen.

Kampen er ikke den sidste i år. To kampen venter mellem jul og nytår, hvor Santander Cup Final4 spilles i Blue Water Dokken. Semifinalen skal spilles mod Odense Håndbold. Men indtil da venter en spændende slutrunde, hvor flere spillere fra Team Esbjerg deltager for Danmark og Norge.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Ikast Håndbold 37-34 (18-14)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 12, Michala Møller 5 (1), Nora Mørk 4, Kathrine Heindahl 3, Marit Røsberg Jacobsen 3, Anne Tolstrup Petersen 3, Kaja Kamp 2, Henny Reistad 2, Julie Bøe Jacobsen 2, Sanna Solberg 1.

Topscorer Ikast Håndbold: Ingvild Bakkerud 9.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4

Ikast Håndbold: 2

2477 tilskuere i Blue Water Dokken.