Detaljer skal rettes til inden slutrunden tager over

18/11 - 2023

Fjerde og sidste opgør i denne omgang mellem Team Esbjerg og Ikast Håndbold er også den sidste kamp, inden VM og julen står på programmet, og der er flere grunde til, at lige præcis dette opgør i EHF Champions League Women kan komme til at spille en afgørende rolle for holdenes chancer, når pladserne om ottendedels- og kvartfinaler skal fordeles til foråret.

For stillingen i toppen af gruppen er tæt. Team Esbjerg indtager førstepladsen med 12 point efter de første syv runder, mens franske Metz og søndagens modstander fra Ikast ligger lige efter på anden- og tredjepladsen med 10 point.

Team Esbjerg har dog vundet det første indbyrdes opgør mod begge, og med Ikast på programmet på hjemmebane står holdet med en glimrende mulighed for at hægte midtjyderne lidt af.

Men søndagens modstander har vist tænder, efter de to første opgør endte i klare sejre. Seneste kamp endte med en smal etmålssejr, og det kan godt ende ud i et lignende scenarie igen denne weekend.

– Vi griber denne kamp an ligesom alle de andre kampe. Jeg synes, vi har klaret det godt resultatmæssigt men også spillemæssigt. Der var mange gode ting fra kamp tre, men Ikast lykkedes også med mange af deres ting. Vi skal dog ikke rette meget til, men der er detaljer, som skal på plads, siger cheftræner Jesper Jensen.

At så vigtigt et opgør spilles på hjemmebane er naturligvis vitalt for Team Esbjergs chancer. I denne sæson har de været perfekte med lutter sejre i Blue Water Dokken. Denne stime indgyder respekt og kan til tider også være noget, som modstanderne frygter.

– Hjemmebanen kommer helt sikkert til at betyde meget. Vi har været supergode hjemme i Blue Water Dokken, og det kan være en smule intimiderende for modstanderen at spille derinde, mens det giver os en enorm tryghed. Vi har en kæmpe opbakning med gode fans, og det har måske endnu større betydning i Champions League-kampene, siger cheftræneren, der gør status på de tre første måneder af sæsonen.

– Det har været svært, og når jeg siger det, vil jeg også sige, at næsten er lykkes. Vi har været dygtige, men også heldige, for vi har været ramt af skader. Heldet har vi dog udnyttet til fulde, og det er et tophold værdigt. Vi har dog været gode til at tage chancerne, og derfor er det ikke tilfældigt, at vi ligger, hvor vi gør, men det har været stolpe ind, siger han.

Og det må det gerne forblive denne søndag. Anne Tolstrup Petersen er ikke blevet sin skade kvit, og derfor er hun ikke med, mens resten af truppen er klar.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women, gruppespillet 8. runde mod Ikast Håndbold søndag den 19. november kl. 16.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Caroline Gade og Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad