Team Esbjerg kan gå på juleferie med perfekt score

14/11 - 2023

Onsdagens opgør på udebane mod Silkeborg-Voel KFUM i Kvindeligaen er det sidste, inden turneringen går på slutrunde- og juleferie. Team Esbjerg står derfor med en unik mulighed. Lige nu har de vundet alle 11 kampe i ligaen, og en sejr mere vil betyde, at de kan holde jul med en perfekt score og fire point ned til de største konkurrenter.

Men inden holdet kan begynde at drømme om sådan en julegave, kræver det en sejr over Silkeborg-Voel KFUM. Et hold, der på dets bedste dage, kan gøre livet surt for alle andre klubber i den danske liga.

Deres fart i omstillingerne har altid været et varemærke, og det er det stadig, men dog ikke helt med samme tempo som tidligere sæsoner. Til gengæld har de fået mere styrke i forsvaret, mener cheftræner Jesper Jensen.

– De har altid været et kontrahold, men de spiller ikke helt på samme måde, efter de mistede nogle spillere. De har dog fået mere fysik i forsvaret, men det gør, at de mangler lidt fart i deres spil, siger Jesper Jensen.

Sejren skal dermed i hus ved at Team Esbjerg tager teten fra start. Holdet har i denne sæson været gode til at være i kampkontrol gennem opgørene, og det skal ske igen, hvis det skal blive til to yderligere point i Silkeborg.

– Når vi møder hold som Silkeborg-Voel, skal vi spille på vores præmisser. Vi har haft et hårdt program, og nogle af spillerne er måske også begyndt at tænke på det kommende VM. Vi er seriøse omkring disse kampe, og vi skal være bevidst om, at det nok ikke er alt, vi kan ramme på 100 procent, men at vi skal være så tæt på som muligt, siger cheftræneren.

Muligheden for at holde jul med fire point ned til Odense Håndbold og Ikast Håndbold er dog en stor motivation for at gå benhårdt efter sejren i Søhøjlandet. Det vil give en ro og tryghed i, at hvis et enkelt resultat ikke skulle gå Team Esbjergs vej, så vil det ikke skabe panik i truppen.

– Vi vil være stolte af det. Den danske liga er stærk, og hvis vi går 12 for 12 skal vi være stolte. Det giver os lidt snor, da vi stadig skal gøre os klar til slutspillet og blive ved med at være gode og skarpe, men et nederlag vil vi ikke gå i panik over, siger Jesper Jensen, der også til at frem til en ny modstander.

– Det er fedt at skulle forberede sig på andre end Ikast, griner han.

Anne Tolstrup Petersen er i fremgang, men hun kommer ikke i spil i kampen. Marit Røsberg Jacobsen er der håb for, men hun bliver testet på dagen.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen grundspil runde 12 mod Silkeborg-Voel KFUM onsdag den 15. november kl. 18.30 i JYSK Arena:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Caroline Gade og Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad