To store sejre giver tro, men ingen selvtilfredshed

11/11 - 2023

En sejr på seks mål på udebane og en endnu større sejr på hjemmebane på otte mål er facit for Team Esbjerg i serien af kampe mod Ikast Håndbold denne måned. Søndag gælder det tredje kamp i EHF Champions League Women, og selvom det er blevet til to stærke sejre, så får det ikke esbjergenserne til at hvile på laurbærrene.

For gør man det mod et mandskab som Ikast, kan man forvente stor modgang. Søndagens modstander har i denne sæson vist, hvor stærke de er i den internationale turnering, hvor de har ført gruppen fra første runde. De tabte i sidste runde på udebane til FTC, hvilket var deres første nederlag.

Dermed har holdet vist, at der er masser af kvalitet, og selvom der naturligvis er flere ting, som Team Esbjerg kan tage med fra de to seneste kampe, så er intet givet på forhånd. Men esbjergenserne går ind til opgøret med en stor tro på egne evner, hvilket har båret holdet frem i denne sæson.

– Vi ved, at det, vi laver, virker, hvis vi også gør det ordentligt. Ikast skal komme med noget andet til denne kamp. Det kan være en lille ændring i mentaliteten, noget spillemæssigt eller noget fysisk, men vi kommer ikke selv til at lave meget om på vores koncept. Vi har også noget i vores værktøjskasse, som vi ikke har brugt i de to første kampe, siger cheftræner Jesper Jensen.

Med så mange kamp på så kort tid får de sidste kampe ofte et andet liv. Kendskabet mellem mandskaberne var i forvejen stort, men når den direkte modstanders tendenser står friskt i erindringen, er det nemmere for især defensiven at stå godt.

Team Esbjergs forsvar har været nøglen i de to første kampe, og selvom holdet stadig har flere udspil, som ikke er blevet brugt, så føler cheftræneren ikke, at holdet står meget bedre i tredje kamp, end de gjorde i første.

– Det har ikke været nødvendig at bruge vores idéer, da de kan bruges senere. Vi har måske mere i kataloget, end de har, og de har vist, hvad de har af muligheder, men de kan have fundet mere. Men det giver en tryghed, at det, vi har lavet, har virket, og så må vi se, hvad det giver i Champions League, siger Jesper Jensen.

Anne Tolstrup Petersen er tvivlsom til opgøret, efter hun fik et vrid i sidste uge. Ellers burde alle være klar til at få tre stribe mod Ikast.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women, gruppespillet 7. runde mod Ikast Håndbold søndag den 12. november kl. 16.00 i IBF Arena:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Caroline Gade og Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad