Team Esbjerg tager endnu en stor sejr over Ikast Håndbold

07/11 - 2023

Med endnu en sejr over Ikast Håndbold viste Team Esbjerg, at der skal meget til at slå dem i øjeblikket. Gæsterne viste glimt af storspil i Kvindeliga-opgøret, men hjemmeholdet kunne køre videre i samme tempo gennem det meste af kampen, og det blev afgørende tirsdag aften.

For kampen begyndte tæt med to hold, der begge var i hopla. De to offensiver viste storspil og en skarphed, der gav mange mål.

Men hen ved 15 minutter-mærket begyndte gæsterne at lave nogle fejl. Anna Kristensen var stemplet ind i kampen, og det var lidt med til, at Ikast-skytterne brændte store chancer. Det var med til at skabe et lille forspring på tre mål.

En udvisning til gæsterne kom til at koste dem endnu mere. Team Esbjerg kørte nemlig videre uden tøven, og ført an en Nora Mørk i storform, scorede angrebet næsten efter velbehag. Stillingen ved pausen lød på hele 17-10, og Blue Water Dokken gyngede i ekstase, da de fik hvilet hænderne med endnu en redning fra Anna Kristensen i sidste sekund.

Men Dokken kunne gynge endnu mere. For anden halvleg fortsatte i samme dur for Team Esbjerg. Anna Kristensen fortsatte storspillet i målet, og offensiven dirigerede Nora Mørkrundt med tropperne, hvilket førte til en større føring.

Med 20 minutter igen blev det også plus 10 i Esbjergs favør, og det var også tæt på dobbelt op, da Kaja Kamp gjorde det til 25-13. Ikast fik dog sat en prop i hen mod slutningen, hvor kampen var afgjort, og derfor blev det til en sejr på 30-22. Og det var selvom hverken Anne Tolstrup Petersen og Marit Røsberg Jacobsen var med.

– Der var flere årsager til, at vi vandt i dag. En af dem var Anna Kristensen, der sammen med forsvaret var rigtig dygtige. Jeg tror, at ved 43 minutter, har de holdt Ikast til 13 mål. I Ikast i onsdag følte jeg, at vi ikke var overdrevet gode, for der var stadig nogle muligheder, vi ikke tog, men det fik vi rettet op på i dag, hvor vi også skulle finde løsninger uden nogen højrefløj, og det gjorde holdet i dag, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Med sejren cementerer Team Esbjerg sin plads i toppen af Kvindeligaen, hvor de nu har fire point ned til Ikast og Odense på en del andenplads.

– Tre hold stikker stadig ud, og det er os, Ikast og Odense. Nu står vi og har vundet de første to indbyrdes opgør mod dem, og det skal vi være stolte af. Det er lidt et drømmescenarie, selvom vi også troede, at det var et realistisk scenarie, sagde Jesper Jensen.

Opgøret mod Ikast var nummer to ud af fire. Nu venter EHF Champions League-opgørene. Det første af dem er på søndag, hvor Team Esbjerg skal nordpå. Med en sejr vil de overtage førstepladsen i gruppen, halvvejes inde i gruppespillet. Endnu et drømmescenarie. Kampen går i gang klokken 16.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Ikast Håndbold 30-22 (17-10)

Målscorere Team Esbjerg: Nora Mørk 7 (1), Kaja Kamp 4, Kristine Breistøl 4, Henny Reistad 4, Michala Møller 3, Rikke Iversen 3, Kathrine Heindahl 2, Sanna Solberg 2, Julie Bøe Jacobsen 1.

Topscorer Ikast Håndbold: Ingvild Bakkerud 7.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Ikast Håndbold: 1

2518 tilskuere i Blue Water Dokken.