Skakspillet er i gang op til ”returopgøret” mod Ikast

06/11 - 2023

Team Esbjerg kom bedst fra start i den firekamp lange duel mod Ikast Håndbold i sidste uge, da de forsvarende mestre slog midtjyderne ud i Santander Cup. Tirsdag venter et nyt opgør, denne gang i Kvindeligaen, og skakbrikkerne på håndboldgulvet er allerede begyndt at røre på sig.

For der kan ikke herske tvivl om, at Team Esbjerg tog fra det første opgør med den bedste følelse. En sejr på 22-28 på udebane mod en direkte konkurrent i denne sæson er noget, som vil skabe en god gejst på ethvert hold.

Og Team Esbjerg er naturligvis ingen undtagelse. Men sejren betyder også, at det vil være et ekstra motiveret Ikast-mandskab, der kommer til Blue Water Dokken for at slette nederlaget hurtigst muligt. Derfor er tankespillet allerede i gang mellem de to klubber, og Ikast har de hvide brikker.

– Et skakspil er begyndt om, hvad vi vil gøre, og hvad de vil gøre. Det er op til dem at vise mere, for det, vi lavede i sidste uge, virkede, så vi skal se, hvad de kan komme med angrebsmæssigt, for det er nemmere for dem at gætte på, hvad vi kommer med, da vores lykkedes, siger cheftræner Jesper Jensen.

Trods mange møder hen over årene og endnu flere på vej i de kommende uger, tror Jesper Jensen, at Ikast stadig vil kunne komme med en åbning, der ville kunne få Team Esbjerg til at skulle tænke kreativt.

– De kan sagtens overraske os. Vi er forberedt på meget af det, og jeg tror også, de kommer med meget af det samme fra første kamp, men de kan også komme med noget nyt, siger Jesper Jensen.

Begge hold var i kamp i weekenden, hvor Team Esbjergs opgør mod Viborg HK blev lidt tættere, end Ikasts kamp mod oprykkerne fra Bjerringbro FH, hvor de fik sparede flere bærende kræfter.

Dette tager Jesper Jensen ikke så tungt. Holdet har gennem flere sæsoner spillet to kampe i ugen, og derfor mener han ikke, at det får nogle indflydelse. Motivationen for at slå Ikast er stor nok i sig selv, til at det ingen betydning får. Og hvis det også bliver til en sejr, er der endnu mere at juble over.

– Det ville være fedt at stå med fire point ned til Odense og Ikast efter 11 runder, men motivationen for at vinde på hjemmebane er stor i sig selv. Uanset modstanderen. De interne kampe kan også have betydning hen mod slutningen, så derfor er disse interne opgør lidt firepointskampe, siger cheftræneren.

Anne Tolstrup Petersen pådrog sig et mindre vrid i kampen mod Viborg og er derfor tvivlsom.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen grundspil runde 11 mod Ikast Håndbold tirsdag den 7. november kl. 20 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad