Team Esbjerg rider videre på bølge af tryghed

03/11 - 2023

Flosklen om at sejre avler sejre er meget passende for Team Esbjergs stime i øjeblikket. 11 kampe i træk er holdet gået fra banen som vindere, og i Kvindeligaen har de endnu ikke smidt et point. Dette giver stor tryghed for holdet, og denne skal bruges i weekendens kamp mod Viborg HK.

For de grønblusede fra domkirkebyen er også inde i en god stime. Ligesom Team Esbjerg spillede de sig også i midtugen til Santander Cup Final4-stævnet mellem jul og nytår, efter de vandt over Horsens Håndbold Elite. Og i Kvindeligaen indtager de en fjerdeplads, som de deler med Nykøbing F. Håndbold og SønderjyskE.

– Viborg er enorm stabile. Ole Bitsch har skabt et flot koncept, som passer til holdet. Individuelt har vi landsholdsspillere i truppen, og deres er unge og måske kommende landsholdsspillere, siger cheftræner Jesper Jensen og fortsætter:

– Vi er favoritter, men Viborg kommer med selvtillid. Det er et hold, der har en tro på tingene og hinanden, og det er ikke et ufarligt hold, der har fået blod på tanden.

Hos Team Esbjerg er der også stor selvtillid. Sejrene er kommet som perler på en snor. Det har ført til en førsteplads i Kvindeligaen og EHF Champions League Women, og en plads i Santander Cup Final4.

Af den årsag går holdet også ind til kampen mod Viborg som favoritter, men den værdighed påtager cheftræneren sig gerne, for det er også et mærkat, som holdet gerne vil have. Det er et tegn på, at hvis holdet leverer, hvad de kan, så vil de i de fleste tilfælde gå fra banen med to point. Og det er i sidste ende målet.

– Vi kan godt lide at være favoritter. Vi skal ikke overpræstere, men bare levere det vi kan. Og så er det også forskelligt, hvem der ender med at blive kampafgørende, da vi har mange med stor individuel kvalitet, siger Jesper Jensen.

I sidste ende giver de mange sejre ro. Selvtilliden over den flotte stime er naturligvis også til stede, men holdet kan mærke, at basen ofte vil være nok til at vinde, og det er en følelse, som Team Esbjerg-truppen nyder.

– Det giver en ro og tryghed i, at vi ved, at det, vi laver, er godt nok, og laver vi det, som vi kan finde ud af, så er vi gode. Det er også en dejlig viden at have, at gå ind til en kamp og lidt selv være herre over, om vi kan vinde eller ej, siger cheftræneren.

De seneste uger med skader lader til at være overstået. Henny Reistad fik nogle minutter i benene i midtugen, og hun er klar igen.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen grundspil runde 10 mod Viborg HK lørdag den 4. november kl. 15 i BIOCIRC Arena:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad