Norsk fløjduo af høj klasse intakt indtil sommeren 2026

28/10 - 2023

For anden gang inden for få dage kan Team Esbjerg meddele, at en norsk fløjspiller har forlænget samarbejdet med klubben i yderligere to sæsoner. Denne gang er det Marit Røsberg Jacobsen, der har indgået en ny toårig aftale gældende til 30. juni 2026, og hun følger dermed i Sanna Solberg-Isaksens spor.

– Der er ikke noget, der har ændret sig, siden jeg senest forlængede med to år: Jeg er rigtig glad for at være i klubben, både på og uden for banen, og Fredrik har det megagodt i sit arbejde hos Viking i Esbjerg. Håndboldmæssigt er det vigtigt at føle, at man har de samme mål og ambitioner som sin klub. Vi er meget glade for Jesper Jensen som træner, og det bliver spændende at se, hvordan den nye træner, Tomas Axnér, vil gribe det an næste år. Jeg har fået et positivt indtryk af ham, siger Marit Røsberg Jacobsen, 29 år.

Den kommende cheftræner gengælder sympatien og glæder sig over, at parterne er blevet enige om en ny aftale to år ind i hans periode i Team Esbjerg.

– Marit er ikke bare en målscorer af format, men er også en exceptionelt dygtig forsvarsspiller. Hun har stor erfaring og rutine fra håndbold på højeste niveau og har et stærkt bånd til klubben, som bidrager til den fortsatte tryghed i truppen, siger Tomas Axnér.

Højrefløjen kom til Team Esbjerg fra Byåsen HE i sommeren 2018 og etablerede sig straks som en af Kvindeligaens bedste på sin position. Hun har nærmest været en fast bestanddel af All-Star-holdet med fire gange som årets højre fløj. Også den nuværende cheftræner, Jesper Jensen, har fremhævet hendes kvaliteter i begge ender af banen, og især forsvarsspillet imponerer ham.

– Jeg betragter Røsberg som en af verdens bedste forsvarsspillere, hvad spillere ofte ikke får nok kredit for. Med den norske duo, vi har haft på fløjene i så mange sæsoner, viser vi, at vi værdsætter den gode defensiv på begge fløje. Det ligger i også vores dna, at når vi henter udenlandske spillere, så forsøger vi at integrere dem, så de så at sige bliver Esbjerg-piger. Det er Marit og Sanna gode eksempler på, siger Jesper Jensen.

Han beskriver Marit Røsberg Jacobsen som et ”kæmpetryghedsmenneske”, der på sin egen rolige facon varmer sine omgivelser og holder øje med, om alle har det godt.

Marit Røsberg Jacobsen debuterede på det norske landshold i 2016 og har siden spillet 98 A-landskampe og scoret 172 mål. Hun blev ikke udtaget til EM-slutrunden i fjor.

– Mit store mål er at komme tilbage og deltage i VM-slutrunden i december og OL i Paris i 2024. Som spiller ønsker man altid at være en del af de store turneringer, og jeg fortsætter med at arbejde hårdt for at blive udtaget, siger hun.    En EM-titel i Danmark i 2020 og VM-guld i Spanien i 2021 er de foreløbige højdepunkter i landsholdskarrieren. Med Team Esbjerg har hun blandt andet vundet tre DM-titler og to gange deltaget i Champions League Final4. I sommeren 2022 færdiggjorde Marit kandidatuddannelsen i Idræt og Sundhed på Syddansk Universitet, og hun har siden kunnet fokusere 100 procent på håndbold.