International udebane bringer altid uforudsete udfordringer

27/10 - 2023

På papiret er der tale om en kamp mellem top og bund. Team Esbjerg tager til Polen liggende på andenpladsen i EHF Champions League Women-gruppen, mens weekendens modstander KGHM MKS Zaglebie Lubin indtager sidstepladsen. Men udebaneture i den internationale turnering vil altid være forbundet med fare, og det skal holdet tage seriøst.

De polske debutanter har ikke fået en ønsket start på deres første deltagelse i turneringen. Nul point er facit efter de første fem kampe. Og selvom meget tyder på, at det også bliver sådan efter sjette runde, så bliver det en kamp, hvor Team Esbjerg skal holde øje med flere ting.

Først om fremmest dem selv. De lange ture ud i Europa blandet med en udebane, der kan koste fysisk, og udebaner, hvor dommere og spillere kan blive påvirket, gør, at det rent mentalt bliver den sværeste opgave for danskerne.

– Der er altid mange små farer, der lurer under overfladen i Champions League. Lubin har et fornuftigt individuelt niveau. De spiller lidt atypisk, idet de ikke spiller med samme struktur, som vi er vant til møde ude i Europa. De tager mange chancer, og har mange små indspil til stregen. Vi skal derfor være til stede på dagen. Der er dommere, tilskuere og en rejse, der kan sidde i benene, men hvis vi er til stede i nuet, så kommer vi hjem med to point, siger cheftræner Jesper Jensen.

De seneste to opgør mod FTC og Odense Håndbold har trukket hårdt på holdets ressourcer. Især sejren i Kvindeligaen i onsdags kostede meget, og med et halvt hold på skånekost var det ikke optimalt. Cheftræneren er dog fortrøstningsfuld i forhold til opgøret i Polen.

– Der kan ske mange ting, der giver mulighed for at give nogle spillere lidt hvil. Men i første omgang skal vi have de to point med hjem. Som også er vores mål i alle andre kampe, siger cheftræneren.

Team Esbjerg rejser dog til Polen med en stor portion selvtillid. Holdet har vundet ni kampe i træk, og det har i flere af dem været overbevisende. Derfor er der også gode muligheder for, at det bliver til 10 i træk, når kampen på lørdag er færdigspillet.

– Som udgangspunkt er vi et bedre hold end dem. Hvis vi spiller op til vores eget spil og niveau, så er der en god sandsynlighed for, at vi tager de to point, siger Jesper Jensen.

Trods de hårde kampe på det seneste forventer cheftræneren, at alle spillere er klar til kampen lørdag eftermiddag.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women, gruppespillet 6. runde mod KGHM MKS Zaglebie Lubin lørdag den 28. oktober kl. 16.00 i Hala RCS Lubin:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad