Team Esbjerg skaber dansk front i Champions League-gruppen

22/10 - 2023

Arbejdshandskerne skulle findes frem, da FTC-Rail Cargo Hungaria søndag gæstede Blue Water Dokken. På trods af gæsternes position i EHF Champions League Women-gruppen, besidder holdet stadig klassespillere på alle positioner. Derfor skulle der en arbejdssejr til for at Team Esbjerg kunne tage de to point og rykke op på andenpladsen i gruppen.

Kampen blev præcis så tæt, som cheftræner Jesper Jensen havde spået. Gennem de første 30 minutter var det først hen mod slutningen, at det lykkedes nogle af holdene, at skabe et forspring på mere end to mål.

Heldigvis var det Team Esbjerg, der fik sluttet godt af. Kristine Breistøl fik hamret bolden i kassen, som haluret hylede ind til pause. Føringen lød på 14-11, og det var kommet gennem en god defensiv.

Danskerne havde en klar plan for, hvordan de gerne vil dække op, og det var også med til at give Anna Kristensen i målet god muligheder for at lukke af. Og det gjorde hun også, da hun sluttede kampen med en redningsprocent på 44.

– Vi havde en plan over, hvad vi ville tillade, og hvad vi ikke ville tillade, og den holdt vi. Vi var stærke i de dueller, vi skulle være stærke i og fik tvunget dem ud i nogle skud, som Anna havde gode forudsætninger for at tage dem, og hun havde også mange redninger, og det var en stærk defensiv præstation, sagde Jesper Jensen.

Defensiven fik dog lidt mere at se til i starten af anden halvleg. FTC kom ud med mere energi end Team Esbjerg, og tremålsføringen skrumpede hurtigt ind. Hjemmeholdet slog sig dog ikke ud, selvom føringen blev til plus et.

Offensivt fandt de løsninger, der førte til mål, og defensiven fik også hurtigt sat en prop i. Føringen kom op igen på tre, og kort tid efter blev det også til 22-17, da Nora Mørk satte sit femte mål i kassen.

En udvisning kom dog til at koste. Team Esbjerg var på nippet til at lukke kampen, men i stedet fik FTC gjort det til 22-20 med tre mål i træk.

Team Esbjerg havde flere muligheder for at lukke opgøret, men det først da Rikke Iversen gjorde det til 24-20, at de 2550 tilskuere i Blue Water Dokken kunne sidde lidt mere stille. Sejren blev også cementeret, da Sanna Solberg gjorde det til 25-21, og Anna Kristensen lukkede af i det efterfølgende angreb.

Med sejren kommer Team Esbjerg op på andenpladsen i gruppen, hvor Ikast Håndbold fører med maksimumpoint. Sejren er også to point, som holdet ikke har kunne vide sig sikre på før de 60 minutter var spillet. Derfor tager cheftræneren også mod de to point med åbne arme.

– Vi skal være glade for alle point i denne gruppe. Der er intet, der giver sig selv. Nu har vi gjort det rigtig godt og ligger med otte point efter fem kampe, og det er nærmest et drømmescenarie i denne pulje. Nu skal være gøre arbejdet færdig mod Lubin i næste runde, sagde Jesper Jensen.

Inden det opgør venter et topbrag i Blue Water Dokken. Odense Håndbold kommer på besøg i en direkte kamp om topplaceringen i Kvindeligaen. Kampen går i gang onsdag den 25. oktober klokken 20.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – FTC-Rail Cargo Hungaria 27-23 (14-11)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 6, Nora Mørk 5, Marit Røsberg Jacobsen 5, Sanna Solberg 5, Rikke Iversen 3, Kaja Kamp 2, Kathrine Heindahl 1.

Topscorer FTC-Rail Cargo Hungaria: Andrea Lekic 7 (2).

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

FTC-Rail Cargo Hungaria: 3

2550 tilskuere i Blue Water Dokken.