Team Esbjerg gjorde det svært for sig selv i ny sejr

18/10 - 2023

En seksmålssejr på udebane over Skanderborg Håndbold vil alle hold i Kvindeligaen tage imod. Også Team Esbjerg. Men hvad resultatet ikke var med til at fortælle, var den måde, som gæsterne fra Esbjerg skulle kæmpe for at få de to point med hjem fra Østjylland. For det var alt andet end en dans på roser.

Problemerne kom allerede i kampen start. Faktisk var det her alle problemer opstod. Skarpheden havde holdet glemt i bussen, og med fire tekniske fejl i de første syv minutter havde Team Esbjerg gravet et hul, som få hold kan komme op af.

Hjemmeholdet viste omvendt stor kynisme og bankede målene ind efter velbehag. Ved stillingen 7-1 tog Jesper Jensen også sin første timeout. Hullet skulle ikke blive større.

– Det meste gik galt. Vi havde mange tekniske fejl, og vi havde også problemer med at kontrollere bolden. Mest af alt manglede vi energi, og hvis man gør det, er det svært at vinde håndboldkampe, sagde Jesper Jensen.

Timeouten hjalp, men der ventede nu en enorm opgave for holdet. Heldigvis for dem var der også over 50 minutter til at få det vendt. Begyndelsen på comebacket kom med et mål fra Kristine Breisøl, der gjorde det til 7-2.

Langsomt blev hullet fyldt mere og mere op, og føringen skrumpede roligt ind. Efter 20 minutter fik Kaja Kamp dog allerede sin anden udvisning, og det skabte lidt panderynker, da holdet kun havde to stregspillere med. Kathrine Heindahl var ikke med, og det samme var Henny Reistad heller ikke.

– Når man mangler tre spillere (inkl. Mette Tranborg, red.), der alle spillede en stor rolle ved seneste EM-finale, så kommer der lidt grus i maskineriet, sagde cheftræneren, der meddelte, at Heindahl og Reistads situation er dag til dag.

Pausestillingen lød på 17-14. Ingen katastrofe, men bestemt heller ikke, hvad holdet havde forventet inden opgøret gik i gang. Derfor skulle der indpiskes motivation og tro i holdet, inden de sidste 30 minutter gik i gang. Kampen kunne stadig vindes.

– Vi snakkede om, at komme ud med mere energi og finde frem til vores fundament. Hvis man ikke kommer med den rette energi, kan det være svært at finde den rette balance, hvilket vi ikke gjorde i første halvleg, sagde cheftræneren.

Anden halvlegs begyndelse mindede lidt om første, men med omvendt fortegn. Nora Mørk gjorde det til 19-18 efter blot fire minutter, og herefter havde gæsterne flere muligheder for at udligne. Den kom dog først otte minutter senere, da Michala Møller skabte balance.

Udligningen medvirkede til at sende Team Esbjerg i front mentalt. Hjemmeholdet hang stadig i, men gæsterne nærmest kværnede dem tilbage, og to minutter efter udligningen gav Briestøl gæsternes først føring.

Med seks minutter igen blev det også til en tremålsføring, og denne var med til at slukke ilden i værternes øjnene. De kom ikke rigtig nærmere, og i stedet gav Team Esbjerg dem nådestødet i de sidste fem minutter.

– Defensiven endte med at blive afgørende. Vi lukkede ni mål ind i anden halvleg, hvor vi stod godt og gav Anna Kristensen bedre betingelser, end dem vi gav hende og Amalie Milling i første. Dette var også med til at løsne det lidt op i angrebet, sagde Jesper Jensen.

Med sejren forbliver Team Esbjerg i toppen af Kvindeligaen som det eneste ubesejrede hold. Næste kamp er på søndag, hvor holdet kan viske en af sidste sæsons store skuffelser væk.

FTC-Rail Cargo Hungaria kommer til Blue Water Dokken. Holdet, der slog Team Esbjerg ud i semifinalen ved EHF Champions League Women Final4 i fjor. Kampen går i gang klokken 16. Kom gerne før og se den store nyhed, som klubben viser frem inden opgøret.

Kampen i tal:

Skanderborg Håndbold – Team Esbjerg 26-32 (17-14)

Målscorere Team Esbjerg: Michala Møller 8, Nora Mørk 7 (1), Kristine Breistøl 5, Sanna Solberg 5, Kaja Kamp 3, Julie Bøe Jacobsen 2, Rikke Iversen 1, Anne Tolstrup Petersen 1.

Topscorer Skanderborg Håndbold: Laura Holm Andersen 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Skanderborg Håndbold: 1

I Fælledhallen, Skanderborg.