Skanderborg er et andet hold end seneste møde

17/10 - 2023

Første møde mellem Team Esbjerg og Skanderborg Håndbold i denne sæson endte i en storsejr til esbjergenserne. Sejren på 14-36 i Santander Cup-kampen i slutningen af august viste ikke det niveau, som onsdagens modstander reelt har. Derfor forventer cheftræner Jesper Jensen også et helt anderledes opgør, når de to igen mødes i Kvindeligaen.

Siden kampen i august har Skanderborg rejst sig gevaldigt. I øjeblikket er holdet en del af det store midterfelt i ligaen, hvor kun tre point skiller fjerde- og tolvtepladsen. Østjyderne ligger på en syvende med seks point, og med lidt mere held kunne de have været endnu længere oppe.

– Der er ikke så meget, der taler for, at det bliver et lignende resultat som i august. Vi håber selvfølgelig på en sejr, men Skanderborg har fået styr på det, og nederlaget til os er det eneste store nederlag, de har fået. Det er et helt andet hold, som har fået gang i nogle venstrehåndet bagspillere, så det er ikke sandsynligt, at det bliver en stor sejr igen, siger cheftræner Jesper Jensen.

Han peger også på, at nederlagene til Ikast Håndbold og Viborg HK på henholdsvis tre og et mål vidner om et mandskab, der mangler smådetaljer for at kunne blande sig i toppen af ligaen.

– De har mange dygtige spillere, som kan noget forskelligt og har fine individuelle kompetencer. De er også blevet stærkere i deres kontra, men jeg har en fornemmelse af, at hvis vi kommer ned og stå i vores forsvar, har vi gode muligheder for at have et godt tag i dem. Men hvis de får lov til at lave flere billige mål på kontra, kan kampen udligne sig, siger cheftræneren.

Kampen er også den første efter en uge med landskampe og rejser ud i Europa for flere af spillerne. Disse rejser kan til tider sætte sig lidt i benene i de første kampe efter, men her kommer holdets rutine til at spille en faktor.

– Vi har prøvet det mange gange før. Både med Champions League og med landsholdene. Det vil selvfølgelig altid give modstanderen en fordel rent taktisk, da de kan træne i 10 dage, og vi kan træne én dag. Men vi er vant til det, og vi har niveauet til slå dem. Det kræver dog, at vi leverer. Hvis vi gør, vinder vi også, siger Jesper Jensen.

På skadesfronten ser det fornuftigt ud. Derfor forventes alle at være klar til at kæmpe for den ottende sejr ud af otte mulige i Kvindeligaen, og dermed også titlen som ubesejrede.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen grundspil runde 8 mod Skanderborg Håndbold onsdag den 18. oktober kl. 19 i Fælledhallen, Skanderborg:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Caroline Gade og Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad