Team Esbjerg havde problemer med ukuelige København

07/10 - 2023

At Team Esbjerg efter 60 minutter og med en sejr på seks mål over København Håndbold i Kvindeligaen kan tillade sig at sige, at det var en kamp på det jævne, vidner om, kravene, holdet stiller til sig selv. Ikke desto mindre er det faktum, da esbjergenserne tog en sejr i sidste kamp inden landsholdspausen.

For Team Esbjerg kom aldrig helt op at ringe i opgøret. Offensivt var der ingen slinger, men defensiven virkede til at have udfordringer. Undervejs i opgøret var det hjemmeholdet, der havde teten, men selvom de flere gange havde muligheden for at hægte gæsterne af på resultattavlen, kom de famøse koncentrationsfejl frem.

Der var enkelte momenter, hvor forsvaret viste sin styrke, men fejlene blev lidt for mange hen over kampen.

– Det, somer med til at støje lidt over resultatet, er, at vi lavede nogle blundere undervejs, og derfor forærede vi København nogle mål. Hvis vi ikke gjorde det, så tror jeg, at vi ville have fået denne stressfaktor væk fra maven, hvor de hele tiden lå med minus et-tre. Hvis vi kunne fjerne de fejl, havde det nok været plus fire-seks for os, og så havde der været lidt mere ro på, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Eksempler på dette var der nok af. Også allerede i de første 30 minutter. Henny Reistad gjorde med sin fjerde scoring det til 10-6, og som offensiven kørte, kunne Blue Water Dokken næsten allerede tro på, at det vil være en føring, som gæsterne ikke kunne hente.

Men hen mod pausen fik københavnerne kæmpet sig tilbage. De kom også op på 15-15, inden de ramte en svag periode, hvor Team Esbjerg fik skabt en ny tremålsføring.

På intet tidspunkt kunne hjemmeholdet slippe af med gæsterne, der konstant bed fra sig, ligesom Team Esbjerg troede, at de havde skabt en klar føring. Men på intet tidspunkt kunne værterne vide sig sikker på, at sejren var i hus. De sidste forsvarsaktioner og redninger i målet manglede denne dag, før alt var helt oppe at ringe.

– Det var mere end godkendt i dag, og så tror jeg også, at vores keepere, som var været nogle af de bedste i ligaen og i Champions League, havde nogle bolde i dag, som de normalt ville tage. Så det er egentlig fedt, at vi har et niveau, hvor vi kan dække hinanden ind, sagde Jesper Jensen.

Angrebet kørte dog videre, og det endte også med 35 mål. Holdet fortsatte dermed i de takter, som de har vist i de seneste par kampe med mange mål og sprudlende offensivt spil.

– Vores angrebsspilet er begyndt at sidde rigtig fint. Relationerne, som lige går væk hen over en sommerferie, er ved at være tilbage, og det er flot, for vi har en gang imellem manglet nogle spillere til træning på grund af skader, og det er supercool, sagde cheftræneren, der alt i alt var glad for kampen.

– Vi kunne have givet os selv mere ro i maven, hvis vi havde kunnet holde fokus i korte perioder, men vi skal også huske på, at København er et godt hold, der lige har slået Ikast på hjemmebane. Så vi er rigtige glade for at have kampen overstået med to point i hånden.

Næste kamp venter lidt længere ude i fremtiden. Onsdag den 18. oktober spiller Team Esbjerg på udebane mod Skanderborg Håndbold i Kvindeligaen. Kampen går i gang klokken 18.30.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – København Håndbold 35-29 (19-16)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Røsberg Jacobsen 8, Henny Reistad 8 (2), Nora Mørk 6 (2), Kaja Kamp 5, Rikke Iversen 4, Michala Møller 1, Kristine Breistøl 1, Sanna Solberg 1, Julie Bøe Jacobsen 1.

Topscorere København Håndbold: Freja Cohrt og Tabea Schmid 5

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

København Håndbold: 2

2090 tilskuere i Blue Water Dokken.