- En sejr vil afslutte en fantastisk første del af sæsonen

05/10 - 2023

Med kun en kamp tilbage inden landsholdene tager over, gælder det for Team Esbjerg om at slutte godt af. Modstanderen København Håndbold kan dog være en vanskelig størrelse, og de har allerede tidligere bevist i Kvindeligaen, at de kan slå alle hold.

Det gjorde de for tre runder siden, hvor de vandt over Ikast Håndbold, der på det tidspunkt ikke havde tabt en kamp i sæsonen. Hverken nationalt eller internationalt.

Af den grund er respekten for lørdagens modstander også stor. Team Esbjerg har dog haft et godt tag på hovedstadsklubben, og seneste pointtab til dem ligger tre og et halvt år tilbage. Og det er holdet og cheftræner Jesper Jensen også klar over.

– Jeg synes, at vi har haft enkelte kampe mod dem, hvor vi har vundet klart, men der har også været kampe, hvor det har været ret lige. Det er et hold med kvalitet, og hvor der er mange spillere, vi skal forholde os til. Deres forsvar er stærkt, og hvis de rammer dagen, er det på et højt niveau, siger Jesper Jensen.

Som ofte tidligere gælder det for Team Esbjerg om at holde fokus på sig selv. Kvaliteten i holdet er højt nok til at kunne vinde over København Håndbold på hjemmebane, men hvis ikke koncentrationen er høj nok, vil det gå galt.

Derfor gælder det for holdet om at ruske sig op en sidste gang, inden mange af spillerne rejser ud for at spille med diverse landshold.

– Hvis vi rammer vores niveau, så skal de andre hold være gode for at slå os. For os gælder det om at få afviklet denne sidste kamp inden landsholdspausen på et højt niveau. Vi vil gerne slutte godt af, og derfor bliver det væsentlig for os at putte al energi ind i kampen, siger cheftræneren.

Jesper Jensen understreger, at det har enorm betydning at tage ud til landsholdene med en sejr. Ikke blot for de to point men også den følelse, som det kan give spillerne, at slutte på toppen.

– Det er det spilerne husker. Hvis man går til landskampspause med et nederlag, er det ikke særligt fedt, men hvis vi slutter godt af med en sejr, har vi også lavet en fantastisk første del af sæsonen med kun et nederlag på udebane til Krim. Og det er på trods af skader, siger Jesper Jensen.

Og skaderne er der stadig, om end ikke i helt samme omfang. Sanna Solberg sad over i kampen mod Aarhus United, men hun forventes tilbage. Der er stadig flere mindre skavanker, men Jesper Jensen forventer, at alle er klar.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen grundspil runde 7 mod København Håndbold lørdag den 7. oktober kl. 14 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad