På enhver given onsdag lurer faren for Team Esbjerg

03/10 - 2023

Efter en vanvittig sejr i Vipers Kristiansand skal Team Esbjerg hjem til den danske Kvindeliga, hvor Aarhus United skal være vært for sjette runde. Når man lige har slået de tredobbelte EHF Champions League Women-vindere på udebane, burde holdet stå godt til også at sejre over århusianerne, men så simpelt bliver det ikke.

Gang på gang har de hjemlige kampe vist, at selvom Team Esbjerg kommer ind med favoritværdigheden, så bliver kampene tættere og mere spændende, end hvad mange havde troet forinden.

Opgøret mod Aarhus United er ingen undtagelse. Selvom der på papiret er mere kvalitet i Team Esbjerg end onsdagens modstander, er skiftet fra en fyldt arena med omkring 2000 tilskuere til en halvfyldt hal en svær mental opgave. Og det er denne, der bliver den største udfordring for esbjergenserne.

– Der er altid fare en onsdag aften. Vi har lige været i Vipers og spillet mod Metz hjemme, så der er mange alarmklokker, der ringer. Arenaen i Aarhus er stor, men nok ikke fyldt, så vi skal selv skabe intensiteten i kampen. Samtidig har de også et fint hold, som kan drille os. Hvis vi ikke lægger en god indsats ind, så taber vi, siger cheftræner Jesper Jensen.

Netop indsatsen bliver det vigtigste. I de seneste tre opgør mod henholdsvis Metz, Horsens Håndbold Elite og Vipers Kristiansand har holdet leveret stærke indsatser, som de også har høstet frugterne af.

– Nøglen til sejr for os er mange ting, men det handler mere om indsatsen, end det handler om spillet. Jeg tror ikke, det er afgørende, hvordan vi dækker op eller hvilke offensive åbninger, vi bruger. Vi skal have kulturen med, hvor vi holder dem fra kontra og gratis mål, og det er på spil hver gang, vi er favoritter og kommer fra en Champions League-kamp med mange følelser og en rejsedag til en kamp i den hjemlige liga, siger cheftræneren.

Med 42 mål i kampen mod Horsens og 38 i Norge mod Vipers lader det til, at offensiven er begyndt at finde takten, efter en svær start på sæsonen med skader. Alligevel mener Jesper Jensen, at det kan blive bedre. Der er ikke tale om jagten på det perfekte, da denne vil alle tabe. Det er jagten på optimering.

– Jeg har hele tiden følt, vi har haft en fornuftig offensiv, vi skal bare have regelmæssigheden med, og der var også nogle bump på vejen mod Vipers, hvor vi gav nogle gratis mål væk. Vi har et højt niveau, men vi skal have hævet bundniveauet, og det arbejder vi på hver dag til træning, siger Jesper Jensen.

Alle spillere forventes klar til kampen onsdag aften, hvor Team Esbjerg med en sejr fortsat vil have maksimumpoint i Kvindeligaen.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen grundspil runde 6 mod Aarhus United onsdag den 4. oktober kl. 18.30 i Djursland Bank Arena, Aarhus:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad