Offensiv mesterklasse endte i dansk sejr

30/09 - 2023

75 mål i en kamp vidner ofte om to defensiver, der ikke var skarpe, men i dag var der også tale om to offensiver, der viste håndbolden frem på fornemste vis. En sand mesterklasse. Heldigvis endte det i en sejr til Team Esbjerg over norske Vipers Kristiansand i EHF Champions League Women.

Årsagen til, at det blev en dansk sejr skal findes i, at Team Esbjerg lykkedes med at holde kadencen gennem hele opgøret. Gang på gang fandt de frem til de rigtige løsninger, som gjorde det svært for det norske forsvar og for Katrine Lunde i målet at få den indflydelse på opgøret, som hun ofte kan have.

Den indflydelse havde Anna Kristensen i stedet i kampens indledning. I de første 10 minutter af opgøret stod hun næsten perfekt. Kun et mål gik ind, hvor det også blev til to strafferedninger. Det var med til at skabe en stærk start for gæsterne, der kom foran med 1-6.

Vipers fik sig spillet ind i opgøret og skudt sig gennem Anna Kristensen. De fik så småt gang i offensiven, men det var hele tiden med Team Esbjerg i førersædet. Femmålsføringen fra indledningen af opgøret forblev uændret gennem første halvleg, og derfor tog danskerne til pause med 15-20.

I anden halvleg stemplede hjemmeholdets Anna Vyakhireva ind i kampen. Russeren lignede en, der havde tænkt sig egenhændig at afgøre kampen til Vipers’ fordel, og hun var også tæt på at gøre det. De rappe fodfinter kunne ingen gøre noget ved, og hvis hun ikke selv kom i position, sendte hun den kløgtigt videre til en medspiller, og det resulterede altid i mål.

Hjemmeholdet scorede næsten på alle angreb, og derfor skulle der forsvarsstop til. Team Esbjerg havde stadig ingen problemer med at komme til gode afslutninger. Anført af Nora Mørk, der dirigerede offensiven rundt, holdt danskerne hjemmeholdet væk, men enkelte gange viste Katrine Lunde sin klasse, og det førte mål i den anden ende.

Da Vyakhireva gjorde det til 27-28 tog cheftræner Jesper Jensen også sin første timeout i anden halvleg, for den russiske bagspillerne var allerede i gang med at skille hele Team Esbjerg ad.

– Vi prøvede med forskellige spillere, vi prøvede at dække højt, vi prøvede at dække lavt, og til sidst prøvede vi at mandsopdække hende. Men vi havde store problemer med hende, og hun er bare en af verdens ypperste til spillet, sagde Jesper Jensen.

Team Esbjerg holdt dog hovedet højt, for de vidste, at de også kunne komme frem til chancerne. Rikke Iversen kæmpede inde på stregen og fik sat et par afgørende scoringer ind, men en udvisning hen mod slutningen til Henny Reistad var tæt på at blive fatal.

To norske scoringer og de havde nu udlignet til 34-34. Amalie Milling kom herefter ind, og hun fik en afgørende rolle. Med sine to redninger i slutminutterne, hvor også Sanna Solberg og Rikke Iversen fik scoret, begyndte det at ligne en dansk triumf.

En tekniske fejl af nordmændene i angrebet efter gav Team Esbjerg en lille matchbold, som de forspildte, og det førte til en norsk reducering med under tre minutter igen.

Rikke Iversen fik samlet en ripost op på en Marit Jacobsen-afbrænder, og med to minutter igen var føringen på to. Jana Knedlikova fik reduceret, og med et minut igen og en føring 36-37l, var det ved at være sidste chance for at afgøre kampen. Desværre brændte Team Esbjerg og Sunniva Næs Andersen fik udlignet med 15 sekunder igen.

Travlheden var til at få øje på, og med to sekunder igen hoppede Henny Reistad op i et alt eller intet skud. Hun sendte den ind over Lundes højre fod og ind i kassen, lige som haluret hylede.

– Det var pissefedt! Det var to gode point. Bonuspoint. Hvis vi skal spille med i toppen af gruppen, skal vi have flere af disse på udebane. Nu står vi med to bonuspoint fra en udebane, som mange andre hold nok ikke gør, sagde cheftræneren, der var enig i, at angrebsspillet fra begge hold var i en klasse for sig.

– Der var mange flotte individuelle præstationer. Vi spillede en flot første halvleg, og var knap så koncentrerede i anden. Men det var to angrebshold, der selv mod nogle af de bedste forsvarsspillere i verden scorede så mange mål.

Med sejren rykker Team Esbjerg op på á point med Krim Ljubljana og Ikast, som ligger på en delt førsteplads med seks point gruppen. De to skal møde hinanden søndag i direkte duel om førstepladsen.

Onsdag skal Team Esbjerg spille igen i Kvindeligaen. Turen går til Smilets by, hvor Aarhus United er værter. Kampen går i gang klokken 18.30 i Djursland Bank Arena.

Kampen i tal:

Vipers Kristiansand – Team Esbjerg 37-38 (15-20)

Målscorere Team Esbjerg: Nora Mørk 9 (4), Kristine Breistøl 8, Henny Reistad 7, Rikke Iversen 6, Sanna Solberg 4, Kathrine Heindahl 2, Michala Møller 1.

Topscorer Vipers Kristiansand: Anna Vyakhireva 11.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

Vipers Kristiansand: 2 (+ rødt kort)

I Aquarama Kristiansand.